Räikkösen pistetehtailu sataa tallikaverin laariin – "Saan seurata hänen dataansa"

Kimi Räikkönen MTV:n uutisvideo

Sport Content

Kimi Räikkönen on ajanut Alfa Romeolla pisteille kauden kolmessa ensimmäisessä F1-osakilpailussa. Räikkösen italialainen tallikaveri Antonio Giovanazzi osasi odottaa vahvaa virettä kaiken kokeneelta suomalaiskuljettajalta. Se ei ole tullut tosiaankaan ylltäyksenä Govanazzille.

– Ei, koska tiesin hänen työskentelytapansa. Olin jo työskennellyt kaksi vuotta hänen kanssaan, Ferrarin simulaattorikuljettajana hirmuisia kilometrimääriä aikoinaan urakoinut Giovanazzi muistuttaa Crash.net -sivustolla.

Giovanazzi korosti jo ennen kauden alkua, että Räikkönen on hänelle tässä vaiheessa uraa paras mahdollinen tallikaveri. Giovanazzi pyrkii ammentamaan Räikköseltä oppia kaikissa käänteissä.

– Hän on fantastinen kuljettaja ja hänellä on paljon kokemusta. Hän tietää jo etukäteen, mitä haluaa kisaviikonlopulta. Sitä on todella mahtavaa seurata. Kimi on tiimikaverina hyvä vertailukohde. Saan seurata hänen dataansa ja nähdä missä voin parantaa. Minun pitää vain jatkaa töitä tällä tavoin, Giovanazzi tähdentää parempien tulosten toivossa.

Räikkönen on ollut koko ajan Giovanazzia nopeampi. Sekin on ollut täysin odotettua Giovanazzin mukaan.

– Ei ole helppoa, ei varsinkaan aika-ajoissa, kahden ajamattoman kauden jälkeen, Giovanazzi kuittaa.