JYP lomauttaa valmentajansa jopa kolmeksi kuukaudeksi, Sportin yt-tuloksina lomautuksia ja palkanleikkauksia

Seura sopeuttaa koronaviruspandemian kurittamaa talouttaan. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekkoseura JYP lomauttaa liigajoukkueen ja A-nuorten valmentajat yt-neuvottelujen seurauksena. Lomautusjaksot kestävät kuukaudesta kolmeen kuukauteen.

Seuran taustayhtiön JYP Jyväskylä Oy :n mukaan ratkaisun lähtökohtana on, että kausi 2020–2021 pelataan normaalisti. Jos kausi ei ala syksyllä, valmentajien tilanteesta neuvotellaan uudelleen.

Aiemmin käytyjen neuvottelujen perusteella JYPin muu vakituinen henkilöstö on lomautettuna joko osa-aikaisesti tai määräaikaisesti kahdesta kolmeen kuukautta. Lisäksi seura sopeuttaa koronaviruspandemian kurittamaa talouttaan leikkaamalla pelaajien palkkoja ensi kaudella.

JYPin joukkue harjoittelee yksilöllisesti ja omatoimisesti.

"Olen todella ylpe ä henkilökunnastamme"

Jääkiekkoliigassa pelaavan Vaasan Sportin taustayhtiön Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n henkilökunnasta osan palkkaa leikataan ja osa lomautetaan. Sportin yhteistoimintaneuvotteluissa olivat mukana toimiston työntekijät, valmentajat ja pelaajat.

– Pelaajien osalta palkanleikkaus oli paras vaihtoehto, kun taas muiden työntekijöiden osalta järkevämpi kokonaisratkaisu oli lomautus, joka toteutetaan joustavasti kevään ja kesän aikana. Olen todella ylpeä henkilökunnastamme, joka on hankalasta tilanteesta huolimatta pitänyt yllä positiivisen asenteen tässä koronaepidemian keskellä, toimitusjohtaja Tomas Kurtén sanoi tiedotteessa.

Lomautukset ja palkkaleikkaukset alkavat toukokuun alusta ja koskevat kautta 2020–21.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.