Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan urheiluministerit: Bundesliiga voisi jatkua toukokuun puolivälissä tai lopussa

Jalkapallon Saksan Bundesliiga odottaa maan hallitukselta vihreää valoa kauden jatkamiselle. Saksan 16 osavaltion urheiluministerit tapasivat maanantaina, ja heidän mukaansa kausi voisi jatkua toukokuun puolivälissä tai toukokuun lopussa. Ottelut pelattaisiin suljetuin ovin.

– DFL:n on luotava ja valvottava tiukimpia hygienia- ja lääketieteellisiä ehtoja ja valvottava niitä asianmukaisilla toimenpiteillä, tiedotteessa viitattiin liigaorganisaatio DFL:ään.

Liittokansleri Angela Merkel tapaa torstaina osavaltioiden johtajat. Jalkapalloväki toivoo, että lupa kauden jatkamiselle heruisi jo tuolloin.

Viime viikolla DFL kertoi, että se olisi valmis jatkamaan kautta 9. toukokuuta. Tuo ajankohta tulee kuitenkin vastaan liian nopeasti. Saksan kaikki jalkapallon kilpailutoiminta on ollut pysähdyksissä maaliskuun puolivälistä alkaen.

Ranskassa kaudelle tyly päätös

Ranskan ammattilaisurheilusarjat, mukaan lukien maan jalkapalloliiga, eivät voi jatkua ennen syyskuuta koronavirusrajoitusten takia, ilmoitti Ranskan pääministeri Edouard Philippe tiistaina. Näin ollen Ranskassa jää jalkapallokausi mitä todennäköisimmin pelaamatta loppuun.

– Kauden 2019–20 ammattilaissarjat, etenkin jalkapallo, eivät voi jatkua ennen syyskuuta. Haluan korostaa, että yli 5 000 ihmisen urheilu- tai muut tapahtumat eivät ole sallittuja ennen syyskuuta, Philippe kertoi Ranskan parlamentissa.

Pääministerin ilmoitus vaikuttaa osaltaan myös maantiepyöräilyn suurtapahtumaan Ranskan ympäriajoon, jonka on määrä alkaa 29. elokuuta. Ympäriajon startti kerää aina paikalle runsaasti ihmisiä.

Ranskassa on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin noin 23 000 ihmistä.