Käsipallon maajoukkue aloitti ammattimaisen treenin

Miesten joukkue valmistautuu MM-karsintaan ensimmäisellä leirillään Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla

SIFin kaksikko Vincent Voutilainen (oik.) ja Theo Westerlund taistelivat pallosta maajoukkueen ensimmäisessä treenissä Kisakallion Susi Training Centeriin valmistuneessa uudessa käsipallohallissa. Fredrik Forss (vas.) ja Anton Rémy seuraavat sivusta. Kari Sallinen

Kari Sallinen

LOHJA | Miesten käsipallomaajoukkue aloitti aiempaa ammattimaisemman harjoittelunsa maanantaina Kisakallion urheiluopiston uudessa käsipallohallissa. Kesällä päävalmentajana aloittanut Kaj Kekki piiskasi miehet liikkeelle, kun joukkue treenasi leirillään uusia pelikuvioita Vantaalla keskiviikkona pelattavaa MM-karsintaottelua varten.

Miehillä on edessään neljä peliä 12 päivän aikana. Jatkopaikkaa joukkue ei havittele, sillä sen saa neljän joukkueen lohkosta vain voittaja.

–Italian yritämme kaataa kotona, kertoo Kekki.

–Ottelujakso on kiva, mutta raskas. On hyvä saada kovia pelejä.

Kevään tärkeimmät ottelut maajoukkueelle ovat huhtikuussa, jolloin Suomi kohtaa Luxemburgin kahdesti EM-karsinnassa. Parempi joukkue pääsee jatkoon.

–Italian voittaminen toisi joukkueelle itseluottamusta Luxemburgin kohtaamiseen.

Ensimmäisen karsintaottelunsa Suomi hävisi Italiassa 19–27 (12–11) ja Itävallalle Vantaalla 29–32 (11–13).

Miesten maajoukkueella on edessään viisivuotinen projekti, jonka päätavoitteena on pääsy EM-lopputurnaukseen vuonna 2020.

–Kaikki tähtää siihen, että maajoukkue olisi valmis kahden vuoden päästä, kun karsinnat alkavat. Pelaajien on saatava ennen kaikkea lisää fysiikkaa. On harjoiteltava omatoimisesti ja ammattimaisemmin.

Länsiuusimaalaisista joukkueessa pelaavat Riihimäen Cocksin karjaalaiset Nico Rönnberg ja Robin Sjöman, mutta Andreas Rönnbergin nilkka ei ole vielä parantunut. Siuntion IF:stä mukana ovat Theo Westerlund ja ryhmään nostettu Vincent Voutilainen. SIFin karjaalainen Oliver Helander on loukannut peukalonsa.

Kisakallio tukee Kekin ja Käsipalloliiton toiminnanjohtajan Päivi Mitrusen mukaan hyvin maajoukkueiden tavoitteita.

–Meillä on yhteinen tavoite, strateginen kumppanuus. Olosuhteet järjestetään meille hyviksi, ja pelaajat saavat uutta fiilistä, kiittelee Mitrunen.

MM-karsinta

6.1. Suomi–Romania, Vantaa klo 16, 10.1. Romania–Suomi, Baia Mare, 13.1. Suomi–Italia, Vantaa klo 18.30, 17.1. Itävalta-Suomi, Maria Enzersdorf.

Pelaajat: Oscar Berglund HC West, Benny Broman Dicken, Joacim Broman Dicken, Fredrik Forss HC West, Albert Georgs HC West, Oliver Helander SIF (BK-46:n kasvatti), Kristian Jansson Cocks, Topias Laine ÅIFK, Tuomas Laitinen Atlas, Christoffer Modig Dicken, Mikael Mäkelä Dicken, Alexander von Numers HIFK, Anton Rémy Dicken, Andreas Rönnberg Cocks (BK-46), Nico Rönnberg Cocks (BK-46), Robin Sjöman Cocks (BK-46), Richard Sundberg HC West, Teemu Tamminen Cocks, Theo Westerlund SIF (BK-46).

Päävalmentaja Kaj Kekki, maalivahtivalmentaja John Hollfast.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Raaseporissa kuljettaja ajoi ulos tieltä ja jäi mönkijän alle
 2. Yle: Vanha kivilinna myynnissä Siuntiossa – hintapyyntö lähes viisi miljoonaa euroa
 3. Poliisi lopetti Riina Mäkisen, 20, etsinnät – rikosepäily leijuu silti ilmassa
 4. Lohja ei ole löytänyt pysyvää käyttöä Luksialta omistukseensa tulevalle Nummentien kiinteistölle – näin kävi hurjille visioille lukiosta ja uudesta kaupungintalosta
 5. Ely-keskus myönsi Luksialle ESR-rahaa liki 380 000 euroa
 6. Poliisi epäilee Jyväskylän senioritalon palon alkaneen kynttilästä parvekkeella – Otkes aloittaa oman tutkintansa
 7. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 8. Antti Ruuskasen maali on Turun Kalevan kisoissa – keihäänheiton Euroopan mestari päättää kilpailukaudestaan vasta elokuussa
 9. Suuri osa tutuista omenanpoimijoista ei pääse Lohjalle – vuosien perinne katkeaa tänä syksynä
 10. Virkkalan uudet ravintolat ovat selvinneet epävarmasta keväästä: toinen ravintoloista on saanut nimensä poikkeusajan innoittamana
 11. Veneilykulttuuri oli jo siistiytymässä, mutta sitten saapuivat vauhtiveikot vesiskoottereineen
 12. Lohjan seudulla ei ole vielä haettu uuden lain mukaisiin opastekyltteihin lupia – marjatilalle tai kesäkahvilaan opastuskin maksaa
 13. Lohjalla yksi koronakuolema kevään ja kesän aikana – testejä tehty 2 200, viimeisin tartunta todettiin runsas viikko sitten
 14. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 15. Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo koronan toinen aalto

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.