Urheilun yleisötilaisuudet voivat alkaa kesäkuun alussa – miesten Superpesiksen avaus 2. heinäkuuta

Miesten Superpesiksen kausi alkaa 2. heinäkuuta. Kuva viime vuoden elokuun ottelusta Hyvinkään Tahko - Alajärven Ankkurit. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Urheilijat pääsevät kesäkuun alusta mittaamaan harjoittelunsa tuloksia muitakin kuin sykemittaria ja sekuntikelloa vastaan. Urheilukilpailut saivat tiistaina aluehallintovirastoilta (avit) odotetun luvan, ja yksilölajien lisäksi vauhtiin pääsevät palloilusarjat.

Yleisömassojen kohahduksia urheilijat joutuvat odottamaan ainakin elokuulle, sillä toistaiseksi urheilutapahtumissa saa erityisjärjestelyin olla maksimissaan 500 ihmistä. Heillekin on taattava turvavälit ja käsihygienia koronavirukselta suojautumiseen.

Vastuu tapahtuman turvallisuudesta on sen järjestäjällä. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kiitteli liikunta- ja urheiluväen vastuullisuutta silloin, kun toiminnot laitettiin maaliskuussa epidemian alkaessa tauolle ja urheilutilat suljettiin.

– Seuraavaksi avataan harjoittelua ja kilpailemista niin ikään vastuullisesti ja asteittain, Salonen korosti.

Urheiluharjoittelussa saa kesäkuun alusta olla maksimissaan 50 hengen ryhmiä. Toukokuussa harjoitusryhmien maksimikoko on vielä 10 henkeä.

Keihäs avaa yleisurheilun kisakauden

Lajit viimeistelevät kesän kilpailuohjeensa tiistaisten linjausten perusteella. Tartuntatautilain perusteella avien linjaukset tulivat vain kuukaudeksi kerrallaan, mutta valtioneuvosto kertoi jo aiemmin toukokuussa, että suuret, yli 500 hengen yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä heinäkuun loppuun.

– Me rakennamme kesää sillä pohjalla, että heinäkuun loppuun mennään näillä säännöillä, sanoi yleisurheiluliiton kattojärjestön Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.

Keihäänheittäjät korkkaavat kilpailukesän Jyväskylässä heti ensimmäisenä sallittuna kilpailupäivänä 1. kesäkuuta. Muista alkukesän yleisurheilukisoista on luvassa lisätietoa keskiviikkona.

Miesten Superpesis vauhtiin heinäkuussa

Pesäpalloliitto ilmoitti tiistaina, että miesten Superpesis alkaa 14 joukkueen voimin 2. heinäkuuta. Mikään seura ei jäänyt pois pääsarjasta koronavirustilanteen takia.

– Päätökset eivät varmasti ole olleet kenellekään helppoja epävarmassa ajassa, jossa talous aiheuttaa huolta, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta sanoi tiedotteessa.

Naisten Superpesis alkaa 12. kesäkuuta. Pesäpallo on päättänyt, että joukkueet voivat luopua sarjakaudesta menettämättä sarjapaikkaansa. Miesten Ykköspesiksestä jää pois kolme joukkuetta: Laukaa, Ulvila ja Vähäkyrö.

Pelaajien testauksesta ei ole puhuttu

Kansainvälisissä jalkapallosarjoissa pelaajat on testattu ennen kauden alkua. Suomessa siitä ei ole Veikkausliigan toimitusjohtajan Timo Marjamaan mukaan keskusteltu, sillä testaus on keskitetty terveydenhuollon henkilökuntaan ja mahdollisiin sairastuneisiin.

Marjamaa toivoo, että miesten pääsarjan otteluohjelma on valmis toukokuun lopussa. Kausi alkaa 1. heinäkuuta.

– Kuukausi kerrallaan tässä mennään. Heinäkuun kuvioista saamme tietoa ensi kuussa, Marjamaa sanoi.

Jalkapallossa ensimmäisinä, 13. kesäkuuta, aloittavat muun muassa naisten pääsarja Kansallinen liiga ja miesten Kakkonen. Miesten Ykkönen starttaa 27. kesäkuuta.

– Otteluohjelmat miesten ja naisten Ykköseen, Kakkoseen ja Kansalliseen liigaan voidaan tehdä, kun saamme miesten liigan ohjelmasta raakaversion, kertoi Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 3. Länsi-Uudenmaan asuntomurtojen suma selvisi – Poliisi: "Miesjoukko kiinni tarkkasilmäisten ansiosta"
 4. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 5. Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa – Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"
 6. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 7. Näyttelijä Maija Karhi on kuollut – Yle: Voitti Jussi-patsaita jo 1950-luvulta lähtien
 8. STM:n Varhila: Kasvomaskisuositus tulee, jos koronatilanne huononee
 9. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 10. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 11. Karstuntie kuntoon elokuun aikana: Teräsverkkoa rakenteisiin – päällystystyö alkaa 17.8.
 12. Suurseurojen ykköspyssyt tulehdustilassa Mestarien liigan neljännesvälierien alla
 13. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 14. Lakkautettujen leikkipuistojen laitteita kierrätetään Lohjan puistoissa – Uusien laitteiden jatkuva hankkiminen olisi kaupungille iso menoerä
 15. ”Kuin pienellä lomalla kävisi” – Lohjan Seudun Soutajat juhlii 30-vuotista taivaltaan soutukilpailulla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.