Valioliigan testeissä paljastui kaksi uutta koronatartuntaa

Valioliigan ottelut keskeytyivät koronapandemian vuoksi 13. maaliskuuta, mutta harjoitukset ovat alkaneet tiistaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jalkapalloilun Englannin Valioliigan toisessa laajassa testausaallossa on paljastunut kaksi koronavirustartuntaa. Testeissä kävi 996 pelaajaa ja joukkueiden toimihenkilöä.

Bournemouth kertoi sunnuntaina kotisivuillaan , että yhdellä sen pelaajista on todettu koronavirus. Seura ei julkistanut tartunnan saaneen pelaajansa nimeä.

Tiedossa ei ole, mistä seurasta toinen nyt paljastunut koronavirustapaus on.

Aiemmin 17.–18. toukokuuta järjestetyssä ensimmäisessä testausaallossa 748 henkilön joukosta löytyi kuusi koronavirustartuntaa.

– Nämä kuusi ovat yhä eristettyinä. Testitulokset julkistetaan jokaisen testauskierroksen jälkeen, Valioliiga tiedotti.

Valioliigan ottelut keskeytyivät koronapandemian vuoksi 13. maaliskuuta, mutta harjoitukset ovat alkaneet tiistaina ja 12. kesäkuuta on julkisuudessa mainittu mahdollisena kauden jatkumispäivänä. Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters sanoi lauantaina BBC:n haastattelussa uskovansa pelien käynnistyvän jälleen kesäkuussa.

Mestaruussarjassa kaksi tapausta

Englannin mestaruussarjasta eli maan toiseksi korkeimmalta jalkapallotasolta on löytynyt kaksi koronavirustapausta.

Mestaruussarjaa ja kahta sen alapuolista sarjatasoa pyörittävä EFL kertoi sunnuntaina, että tartunnan saaneet ovat samasta seurasta. Mestaruussarjassa pelaava Hull vahvisti sunnuntaina olevansa seura, josta on paljastunut kaksi koronavirustapausta.

Hull ei täsmentänyt, ovatko tartunnan saaneet pelaajia vai muuta seurahenkilöstöä. Hullin mukaan tartunnan saaneet ovat oireettomia ja pysyvät eristyksissä seitsemän päivää. Sen jälkeen heidät testataan uudelleen.

EFL teki yhteensä 1 014 testiä Englannin mestaruussarjan pelaajille ja muille seuratyöntekijöille. Koronaviruksen takia keskeytyksissä olevassa sarjassa pelaa 24 joukkuetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.