Tyttöystävän antama ensiapu saattoi pelastaa ruotsalaisen pääsarjajalkapalloilijan hengen

Ruotsalainen, Siriusta edustava pääsarjajalkapalloilija Simon Gefvert, 23, pyörtyi hengitysharjoitusta tehdessään kotonaan ja joutui ambulanssikuljetuksella sairaalahoitoon. Tapaus sattui viime maanantaina.

– Olen iloinen että olen elossa. Kun tyttöystäväni löysi minut, en ehkä ollut eloton, mutta aivan sininen kasvoiltani, ja koko kehoni oli kuin krampissa. Hän soitti ambulanssin ja antoi paineluelvytystä kahdeksan, yhdeksän minuuttia. Kun hän meni ottamaan ambulanssia vastaan, heräsin, 23-vuotias Siriuksen pelaaja kertoi.

Gefvert tutkittiin tarkoin sairaalassa, josta hän kotiutui perjantaina.

– He sanoivat, että aivoissa ei ollut vaurioita.

Gefvert on toistaiseksi harjoituskiellossa, mutta kertoi lääkäreiden uskovan hänen vielä palaavan jalkapallokentille.

– Tämä olisi voinut päättyä pahemmin kuin kävi. Tietenkin tämä vaikuttaa henkisesti ja fyysisesti, mutta voin olosuhteisiin nähden hyvin. Olen iloinen, että olen elossa ja ettei esimerkiksi aivoille käynyt pahemmin, Gefvert sanoi.

Ei varmaa syytä pyörtymiselle

Gefvertin mukaan lääkärit eivät löytäneet varmaa syytä pyörtymiselle.

– Yksi teoria on, että hengitysharjoitus laukaisi pyörtymisen. Sydämen ympärillä näkyi hiukan nestettä, mutta mitään varsinaista vikaa ei löytynyt. Se voi viitata sydänlihastulehdukseen, joka on nuorten, terveiden pelaajien sydänpysähdysten yleinen syy.

Siriuksen joukkuelääkäri Jakob Johansson kertoi Aftonbladetissa , että hengitysharjoitus oli jonkinlainen joogaharjoitus.

– Voi olla, että hengitysharjoitus laukaisi epileptisen kohtauksen, mutta sitä ei tiedetä satavarmasti, Johansson sanoi.

Johanssonin mukaan johtopäätösten tekeminen on vaikeaa, mutta Gefvertin vointia tarkkaillaan ja lisätutkimuksia tarvitaan ennen rasituksen lisäämistä.

– Tutkimuksessa tehdyt löydökset olivat aika epämääräisiä, eikä näytä olevan mitään selvää indikaatiota, mikä johti pyörtymiseen, Johansson sanoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut