Naisnyrkkeilijä kärsii seitsemän vuotta sitten käydyn ottelun seurauksista edelleen

Ruotsalainen naisnyrkkeilijä Frida Wallberg kärsii aivovammasta, jonka hän sai nyrkkeilyottelussa seitsemän vuotta sitten. Wallberg sanoo, ettei hän toivu koskaan ennalleen eikä työkykyiseksi.

Wallberg, 37, kertoi terveydentilastaan Expressenin laajassa haastattelussa.

– Tiedän, etten pysty enää koskaan elämään normaalisti, Wallberg sanoi.

Wallberg otteli ammattilaisena 2004–13 vain 12 ottelua. Hän voitti 11 ensimmäistä kamppailuaan ja saavutti WBC-järjestön maailmanmestaruuden vuonna 2010.

Ura päättyi tyrmäystappioon australialaista Diana Prazakia vastaan 14. kesäkuuta 2013. Wallberg kävi kahdesti kanveesilla ennen kuin kehätuomari keskeytti ottelun. Hetkeä myöhemmin Wallberg lyyhistyi kehäkulmaukseensa.

Sairaalaan kiidätetyllä Wallbergillä todettiin verenvuoto aivoissa. Leikkauksen jälkeen hän joutui pitkälliseen kuntoutukseen, mutta hän kärsii edelleen vaarallisista kohtauksista. Päänsärky on jatkuvaa.

– Tämä on rankkaa. Tiedän, että voin saada uuden kohtauksen milloin tahansa, Wallberg kertoi.

Kolme vaarallista kohtausta

Wallberg kertoi kärsivänsä muun muassa aivolisäkkeen vajaatoiminnasta. Hän saa hengenvaarallisia kohtauksia, kun lisämunuaiset lakkaavat tuottamasta kortisolia.

– Minulle on tehty lukuisia tutkimuksia ja testejä, mutta syy tähän on edelleen epäselvä. Tiedän vain, että kohtaukset ovat hengenvaarallisia.

Wallberg on kokenut toipumisen aikana kolme vaikeaa kohtausta, mutta viime viikkoina hänen tilansa on ollut varsin vakaa. Aivotutkimuksia jatketaan silti edelleen.

– Minulla ei ole ollut varsinaista kohtausta helmikuun jälkeen, mikä on todella hienoa, Wallberg iloitsi.

– Tiedän siitä huolimatta, että kärsin tästä loppuikäni. Se minun on pakko hyväksyä. En palaa enää ennalleni.

Wallberg on Ruotsin kaikkien aikojen menestyksekkäin naisnyrkkeilijä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut