Roger Federer toipuu polvileikkauksestaan kaikessa rauhassa: "en treenaa, koska en näe mitään syytä siihen"

Roger Federer sanoo olevansa supermotivoitunut harjoittelemaan heti, kun kauden jatko-ohjelma on tiedossa. . AFP. / LEHTIKUVA

STT

Tenniksen supertähti Roger Federer saa koronapandemian ansiosta toipua kaikessa rauhassa polvileikkauksestaan. Hänelle tehtiin tähystysleikkaus helmikuun loppupuolella, eikä hän ole vielä aloittanut totista harjoittelua.

Federer kertoi kuulumisistaan brasilialaiselle Globo-lehdelle, ja tennissivusto Tennis.com siteerasi viikonvaihteessa haastattelua.

– En treenaa, koska en näe mitään syytä siihen. Olen toipunut hyvin, mutten usko pelien alkavan vielä pitkään aikaan, joten yritän nauttia tästä tauosta, Federer kertoi.

– En ole tainnut olla yhtä mittaa kotona viittä viikkoa pitempään neljään vuoteen, joten perheenä tämä on ollut meille suurenmoista aikaa. Toki ärsytämme toisemme välillä äärimmilleen, mutta niin käy kai kaikissa perheissä.

Leikkauksesta toivuttuaan Federer on lyönyt palloa seinään silloin tällöin. Muut huiput ovat aloittaneet totisen harjoittelun, mutta Federer luottaa kokemukseensa.

– Olen supermotivoitunut harjoittelemaan heti, kun tiedämme kauden jatko-ohjelman ja tiedän, mihin voin tähdätä.

Katsojat ovat tärkeitä

Federer kuitenkin tunnusti, että hänen on vaikea ajatella pelaamista yleisöltä suljetuissa tapahtumissa.

– Toivon, että pelejä jatketaan vasta, kun ainakin kolmannes katsomoista tai puolet on yleisön käytettävissä. Täysin tyhjälle katsomolle olisi todella vaikea pelata, Federer pohti paluuta tenniskiertueelle.

Näillä näkymin tenniskausi jatkuu aikaisintaan elokuun alussa.

Korona-aikana Federer on osallistunut hyväntekeväisyystempauksiin, joilla on kerätty varoja kamppailuun pandemian haittojen minimoimiseksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut