Tennisykkönen Djokovic epäilee Yhdysvaltain avointen onnistumista – "Äärimmäisiä rajoituksia"

Djokovic epäilee, että pelaajat pystyisivät noudattamaan Yhdysvaltojen avoimen mestaruusturnauksen koronarajoituksia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Maailman huipputennis on ollut koronapandemian takia pysähdyksissä kolmisen kuukautta, eikä lähitulevaisuuskaan näytä valoisalta. Viimeksi mustia pilviä taivaalle maalaili maailmanlistan kärkimies Novak Djokovic.

Serbian Djokovic esitti epäilynsä, kuinka onnistuu järjestää grand slam -kiertueen Yhdysvaltain avoin mestaruuskilpailu, jonka on määrä alkaa New Yorkissa 31. elokuuta. Djokovicin mielestä turvallisuussyistä asetetut hygieniarajoitukset saattavat pelaajat tekemättömään paikkaan.

Djokovic sanoi keskustelleensa koronarajoituksista turnausjärjestäjien kanssa.

– Jotta saamme ylipäänsä pelata, meidän täytyy noudattaa rajoituksia, jotka ovat äärimmäisiä, Djokovic tiivisti.

Hän pelkää, että pelaajien on mahdotonta noudattaa rajoituksia.

– Meillä ei ole pääsyä Manhattanille, meidän on yövyttävä lentokenttähotelleissa ja meidät on testattava kaksi, kolme kertaa viikossa. Eikä meillä ole lupa kutsua tenniskerholle kuin yksi henkilö kerrallaan, kun käyttöä olisi henkilökohtaiselle valmentajalle, kuntovalmentajalle ja fysioterapeutille, 33-vuotias Djokovic purki tuntojaan pelaajien puolesta.

Myös Nadalilla epäilyksensä

Kolmesti Yhdysvaltain avoimet voittanut Djokovic ymmärtää, että US Openin järjestäjillä on taloudelliset paineet viedä turnaus läpi. Serbialainen kuitenkin näkee, että koronavaaran aiheuttamat ehdot ovat niin tiukat, etteivät järjestelyt välttämättä käytännössä onnistu.

Samoilla linjoilla Djokovicin kanssa ovat olleet maailmanlistan kakkonen Espanjan Rafael Nadal ja naisten kaksinpelin kärkeen listattu Australian Ashleigh Barty.

– Jos minua tänään kysyttäisiin pelaamaan Yhdysvaltain avoimissa, vastaisin kieltävästi. Emme voi jatkaa ennen kuin tilanne on täysin turvallinen ja oikeudenmukainen terveyden kannalta, US Open -mestaruuden neljästi voittanut Nadal sanoi.

Barty kertoi tunnelmistaan Sydney Morning Herald -lehdelle.

– On hienoa, että tenniksestä taas puhutaan ja asioita viedään oikeaan suuntaan, jotta pääsemme pelaamaan. Minun täytyy kuitenkin ymmärtää täysin kaikki tieto ja neuvot, joita saan turnausjärjestäjiltä ja lajin kattojärjestöltä ennen kuin teen päätöksen osallistua Yhdysvaltain avoimiin, Barty sanoi.

Koronapandemian takia tenniksen muista grand slam -turnauksista Wimbledon peruuntui ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan ja Ranskan avoimet siirrettiin touko-kesäkuulta syys-lokakuulle.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut