Maailman nopein mies syyttää dopingtestaajia ajojahdista

Coleman juoksi voittoon muun muassa viime heinäkuussa Iowassa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Sadan metrin pikajuoksun maailmanmestari Christian Coleman on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon tämän jäätyä pois dopingtestistä. Kansainvälisen yleisurheilun eettisen valvonnan keskus AIU kertoo nettisivuillaan , että yhdysvaltalaista Colemania vastaan on nostettu syyte asiassa.

Jos urheilija jää kolme kertaa kahdentoista kuukauden sisällä tavoittamatta dopingtestiä varten, kyseessä on dopingrikkomus. Coleman kertoi Twitterissä , että väliin jäänyt testi oli tapahtunut 9. joulukuuta 2019. Tätä ennen hän kertoi jääneensä tavoittamatta testiin 16. tammikuuta 2019 ja tehneensä virheen olinpaikkatietojen ilmoittamisessa 26. huhtikuuta 2019.

– Koputitte kun olin jouluostoksilla viiden minuutin päässä ostoskeskuksessa (minulla on kuitit ja pankkitositteet), ettekä edes soittaneet ja yrittäneet tavoittaa minua. Olin valmis testattavaksi ja jos minulle olisi soitettu, olisin antanut testinäytteen, Coleman kirjoitti Twitterissä ja ilmoitti pitävänsä tapausta tahallisesti järjestettynä yrityksenä saada hänet tekemään dopingrike.

Uhkana jopa kahden vuoden kilpailukielto

Lähtökohtainen rangaistus olinpaikkatietojen kolmesta puutteesta vuoden aikana on kahden vuoden kilpailukielto. Se tarkoittaisi, ettei viime vuonna Dohan MM-kisoissa hurjan ajan 9,76 tykittänyt Coleman voisi kilpailla ensi kesänä Tokion olympialaisissa.

– Hulluinta tässä on se, että oikeasti hylätystä dopingtestistä voi saada pienemmän rangaistuksen, Coleman jatkoi.

Viime vuonna Colemanin, 24, osallistuminen Dohan MM-kisoihin oli vaakalaudalla, sillä hän oli jäänyt kolme kertaa testaamatta puutteellisten olinpaikkatietojen vuoksi. Coleman onnistui kuitenkin vakuuttamaan Yhdysvaltain antidopingtoimiston Usadan siitä, että kolme tapausta eivät osuneet yhden vuoden sisään.

– Voin lupautua tekemään dopingtestin vaikka joka päivä loppu-urani ajan todistaakseni syyttömyyteni. Minulla ei ole mitään salattavaa, mutta en saa edes mahdollisuutta sen todistamiseen, Coleman linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 3. Länsi-Uudenmaan asuntomurtojen suma selvisi – Poliisi: "Miesjoukko kiinni tarkkasilmäisten ansiosta"
 4. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 5. Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa – Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"
 6. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 7. Näyttelijä Maija Karhi on kuollut – Yle: Voitti Jussi-patsaita jo 1950-luvulta lähtien
 8. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 9. STM:n Varhila: Kasvomaskisuositus tulee, jos koronatilanne huononee
 10. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 11. Karstuntie kuntoon elokuun aikana: Teräsverkkoa rakenteisiin – päällystystyö alkaa 17.8.
 12. Suurseurojen ykköspyssyt tulehdustilassa Mestarien liigan neljännesvälierien alla
 13. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 14. ”Kuin pienellä lomalla kävisi” – Lohjan Seudun Soutajat juhlii 30-vuotista taivaltaan soutukilpailulla
 15. Lakkautettujen leikkipuistojen laitteita kierrätetään Lohjan puistoissa – Uusien laitteiden jatkuva hankkiminen olisi kaupungille iso menoerä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.