Samuli Samuelsson kuittasi terveen paperit huippuajalla – satanen suhahti avauksessa aikaan 10,37

STT

Pikajuoksija Samuli Samuelsson on toipunut kahden vuoden takaisesta akillesvammastaan vinhaan vauhtiin. Samuelsson voitti maanantaina Sipoossa 100 metrin kilpailun ajalla 10,37, joka on paras suomalaistulos kolmeen vuoteen.

Samuelsson itse rojautti vielä paremmin ajan kesällä 2017, kun hän juoksi ennätyksensä 10,30.

– 80 metriä kulki hyvin. Sitten 20 viimeisellä metrillä huomasin, että juoksu alkoi hajota, Samuelsson ruoti juoksuaan Urheilun nettisivuilla .

– Aika yllätti, kun juoksun loppu oli tuollainen. Ajattelin, että aika olisi jotakin 10,50–10,60.

Valmentaja Mikael Ylöstalo kertoi, että juoksu oli suunniteltu Samuelssonin harjoituskauden viimeiseksi harjoitukseksi. Hän rohkeni silti odottaa hyvää tulosta.

– Juoksu oli sensuuntainen, mitä uskalsin odottaa. Mutta juoksu ei ollut vielä sillä tavalla herkkää kuin kilpailukaudella, koska tämä oli harjoituskauden päätös, Ylöstalo arvioi.

Juoksussa oli 1,2 metriä sekunnissa myötätuulta. Tuukka Huuskola sijoittui kilpailussa toiseksi ennätyksellään 10,45. Hän kohensi viime kesänä juoksemaansa ennätystä 16 sekunnin sadasosaa.

Samuelsson on nelinkertainen Kalevan kisojen mestari. Hänellä on kolme mestaruutta 200 metriltä ja yksi 100 metriltä. SM-hallikisoissa hänellä on kaksi mestaruutta 60 metrin matkalta, tuorein viime talvelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 5. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 6. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 7. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 10. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 13. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 14. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 15. Lohja avasi omat sivut koronavirusinformaatiolle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.