"Hän on ollut fantastinen" – Liverpoolin 30 vuoden piinan päättyminen henkilöityy saksalaisvalmentaja Jürgen Kloppiin

Liverpoolissa riemuittiin voiton varmistumisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jalkapalloseura Liverpoolin ja sen kannattajien 30 vuoden pitkä mestaruusodotus päättyi viimein torstai-iltana, ja kannattajat rynnistivät kaupungin kaduille koronarajoituksista vähät välittämättä.

Mestaruus ratkesi, kun sarjassa toisena oleva Manchester City kompastui Chelsean vieraana ja kärsi 1–2-tappion. Liverpool varmisti mestaruuden, kun Valioliigaa on pelaamatta vielä seitsemän kierrosta.

Pitkään odotettu mestaruus sai seuran arvostetun saksalaisvalmentajan Jürgen Kloppin kyynelehtimään.

– Tämä on niin suuri hetki, olen täysin häkeltynyt. En milloinkaan tiennyt, että voisin tuntea jotain tällaista, Klopp vuodatti Sky Sportsille mestaruuden varmistumisen jälkeen.

– Tuntuu helpottavalta, koska kolmen kuukauden tauon jälkeen kukaan ei tiennyt, miten kausi tulee jatkumaan. Tämä on kaikille kannattajille. On suuri ilo tehdä tätä teille kaikille. Toivon, että pysytte kotona tai menette korkeintaan kotiovenne ulkopuolelle, Klopp jatkoi.

Tästä huolimatta Liverpoolin kotistadionin Anfieldin ympäristö pullisteli punaisiin sonnustautuneista kannattajista, joiden kannattajien laulut ja soihduista tupruava punainen savu täyttivät kadut.

Muiden suurten varjossa

Liverpoolin pitkä kuiva kausi ilman liigamestaruutta muotoutui seuralle ja sen kannattajille jopa taakaksi. 1970- ja 1980-luvuilla likimain mestaruudesta toiseen marssinut Liverpool onnistui voittamaan esimerkiksi Mestarien liigan 2005, mutta liigakentillä se ajautui pahasti päävastustajiensa varjoon.

Vuonna 1992 alkaneen Valioliigan suurjoukkueiksi nousivat ensin Alex Fergusonin johtama Manchester United, jota seurasivat Arsene Wengerin Arsenal sekä varakkaat Chelsea ja Manchester City.

Liverpoolin arkkivihollisena tunnettu United juhli peräti 13:a liigamestaruutta, kunnes Liverpool viimein pääsi mestaruuden makuun tänä vuonna.

Liverpool oli lähellä mestaruutta jo vuonna 2014 päävalmentaja Brendan Rogersin johdolla, mutta viimeisten ottelujen kompurointi maksoi mestaruuden Manchester Citylle kahden pisteen erolla.

"Tämä on ollut todella erityistä"

Dortmundista Liverpooliin syksyllä 2015 saapunut Klopp on rakentanut seuraa vuosi vuodelta kohti mestarijoukkuetta. Matkalla seura on voittanut cup-pyttyjä, merkittävimpänä viime vuoden Mestarien liigan, mutta juuri liigamestaruus sinetöi Kloppin aseman yhtenä Liverpoolin suurista.

– Sanoin Mestarien liigan finaalin jälkeen, että tämä ei olisi ollut mahdollista ilman päävalmentajaa, ja sama pätee tämänkin pokaalin kanssa. Tunsin ensimmäisestä päivästä lähtien, kun hän saapui tänne, että hän muuttaa kaiken, Liverpool-kapteeni Jordan Henderson ylisti Sky Sportsille.

– Jokainen seurasi häntä ja uskoi häneen. Tämä on ollut todella erityistä. Uskomaton matka, ja toivon, että pystymme jatkamaan tästä.

Myös Liverpool-legenda Kenny Dalglish onnitteli Kloppia.

– Hän on ollut fantastinen ja ilmentää kaikkea, mitä Liverpool seurana edustaa. Hän kunnioittaa jokaista tässä seurassa, Liverpoolissa mestaruuksia ensin pelaajana ja sitten valmentajana kahminut Dalglish kehui.

Liverpoolilla on edelleen myös mahdollisuus rikkoa Manchester Cityn yhden kauden piste-ennätys kahden kauden takaa. Tuolloin City keräsi peräti sata liigapistettä. Liverpool on kirjannut tällä kaudella 86 pistettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 5. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 6. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 7. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 10. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 13. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 14. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 15. Lohja avasi omat sivut koronavirusinformaatiolle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.