Alaikäistä pelaajaa seksuaalisesti häirinnyt valmentaja sai Palloliitolta määräaikaisen toimitsijakiellon

STT

Palloliiton kurinpitovaliokunta on asettanut määräaikaiseen toimitsijakieltoon valmentajan, jonka on todistettu häirinneen seksuaalisesti alaikäistä pelaajaa liiton jäsenseurassa viime vuonna. Toimitsijakielto kestää vuoden loppuun.

Kurinpitovaliokunta kertoo, että sillä ei ole toimivaltaa asettaa valmentajaa valmennuskieltoon. Täten hän voi toimia valmentajana toimitsijakiellosta huolimatta, valiokunta ilmoittaa. Määrätty toimitsijakielto kohdistuu valiokunnan mukaan "ainoastaan tehtäviin, jotka liittyvät virallisiin otteluihin".

Palloliiton tietoon asia tuli tämän kuun alussa pelaajan kerrottua seksuaalisesta häirinnästä Stadi Cupin podcast-tallennetta nauhoitettaessa.

Seura irtisanoi valmentajan viime vuonna, mutta hän on toiminut valmentajana toisessa seurassa sen jälkeen. Työsuhteen päättämisestä tuossa toisessa seurassa on kuitenkin Palloliiton mukaan sovittu.

Palloliiton kurinpito kuuli asiassa molempia osapuolia ja katsoo päätöksessään, että valmentajan pelaajalle lähettämää viestittelyä on pidettävä seksuaalisena häirintänä.

– Vaikka valmentaja ei ole ehdottanut seksuaalista kanssakäymistä, osa hänen viesteistään on ollut seksuaalisesti latautuneita ja omiaan loukkaamaan alaikäisen pelaajan henkistä koskemattomuutta. Valmentajan epäasiallisetkaan viestit eivät kuitenkaan ole sisällöltään vakavimpia seksuaalista häirintää merkitseviä viestejä, kurinpitovaliokunta kertoo.

Valmentajan toiminnasta toisessa seurassa ei ole kurinpitovaliokunnan tietojen mukaan esitetty moitteita. Kurinpitovaliokunta katsoo, että valmentajaa on myös jo tosiasiassa rangaistu toiminnastaan työsuhteiden menetyksellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Ensi viikolla koulujen alkaessa 5 775 lasta ja nuorta palaa lähiopetukseen Lohjalla – "Keskustelemalla voimme lievittää pelkoa"
 3. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 4. Fokus-talon purku alkaa lokakuussa: Karjaan kirjasto on jo nyt suljettu - väistötilat Grabbegårdeniin
 5. Tulevaisuuden kapellimestarit johtavat Lohjan kaupunginorkesteria torstain konserteissa
 6. USU: Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita
 7. Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet
 8. Australian Victoriassa jopa yli 12 000:ta euroa vastaavat sakot koronarikkomuksesta
 9. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 10. Koronakriisi lisäsi selvästi lemmikkien määrää, ja se näkyy Musti Groupin hyvässä tuloksessa
 11. Kävelystä saa pienten muutosten avulla tavallista tehokkaampaa – katso personal trainerin vinkit
 12. Chilen kaivosturma 10 vuotta sitten johti poikkeukselliseen pelastusoperaatioon
 13. Kertaalleen heikentynyt Isaias-hurrikaani iski Pohjois-Carolinaan
 14. Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa
 15. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.