Annimari Korte juoksi huippuajat molemmissa starteissaan

Reetta Hurske, Annimari Korte ja Nooralotta Neziri pitivät Espoossa vauhtia. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomalaisten naisaiturien Annimari Korten, Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen ensimmäisestä keskinäisestä kilpailusta tuli riehakkaan vauhdikas. Korte voitti Espoon Teemakisojen ensimmäisen juoksun kauden kotimaisella kärkiajalla 12,81 ja toisen ajalla 12,82. Myös Neziri alitti 13 sekuntia kahdesti ja Hurske kerran.

Toni Kuusela kohensi Teemakisojen Vantaan osuudessa miesten keihään kärkituloksen 81,36 metriin. Kolmiloikkaaja Simo Lipsasen odotukset toteutuivat, kun hän ponnisti kärkituloksen 16,48 ja onnistui vauhdinjuoksunsa rytmityksessä.

Naisten aitajuoksut voittanut Korte kertoi Ylen tv-haastattelussa pettyneensä, koska hän kolhi käsiään Nezirin kanssa molemmissa juoksuissa. Muulle medialle hän ei ilmestynyt juoksuja kommentoimaan.

Neziri oli ensimmäisessä kilpailussa toinen ajalla 12,93 ja paransi toisessa 12,91:een.

– Olen tyytyväinen, vaikka jäin kakkoseksi, Neziri hihkaisi heti juoksun jälkeen.

Kauden avaus oli Nezirin uran ylivoimaisesti paras. Hänellä on ollut tapana parantaa aikojaan kauden aikana useilla kymmenyksellä.

– Minulla ei ollut tähän juoksuun minkäänlaisia odotuksia. Sanoin etukäteen valmentajalle, että voi tulla mitä tahansa 12,80 ja 13,20:n välillä. Onneksi meni lähemmäksi 12,80:ntä, Neziri naurahti.

Kovaa koulutusta

Neziri vahvisti, että hän kolhi käsiään Korteen kanssa molemmissa lähdöissä. Hän arveli sen verottaneen aikaa ehkä parilla sadasosalla.

– Olisi voinut mennä 12,89, mutta ei sillä ole mitään väliä, Neziri totesi ja keskittyi iloitsemaan vauhdikkaasta kauden avauksesta.

Korteen juoksut olivat tasapainoisia alusta loppuun. Nezirin startti oli varsinkin ensimmäisessä juoksussa heikko. Juoksun keskivaiheilla hän näytti etenevän jopa Kortetta rivakammin.

– Olen varmaan parantanut harjoituskaudella lähtöä enemmän kuin mitään muuta. Nyt en kuitenkaan ollut lähdöissä niin rohkea kuin harjoituksissa, Neziri tunnusti.

Neziri kertoi, että paineetkin olivat kovat, kun Suomen tasokas parhaimmisto kohtasi toisensa ensi kertaa tällä kaudella.

– Otin juoksusta paineita. Oli totinen kisa, vaikka kaikki on satsattu elokuulle, Neziri vahvisti.

– Mutta tällaiset kilpailut kouluttavat ihan älyttömästi.

Hurske juoksi ensimmäisessä startissa 12,98 ja toisessa 13,16.

– Ensimmäinen juoksu meni runttaamiseksi. Toinen harmittaa vielä enemmän, koska tavoitteena oli juosta kaikki juoksut alle 13 sekunnin, Hurske kertoi.

Lipsanen löysi tasapainon

Lipsasen tulos 16,48 on hänen parhaita typistetyllä 16 askeleen vauhdilla. Hän käytti kilpailussa ensi kertaa niin kutsuttua välimerkkiä eli toista askelmerkkiä viidennen vauhtiaskeleen kohdalla. Hän sai sen avulla vauhdinjuoksuunsa hyvän rytmin.

– Parasta kilpailussa oli fiilis, joka minulla oli kropassa. Se oli ihan jees, vaikka alla on vielä kovaa treeniä, eikä mitään herkistelyä, Lipsanen kertoi.

– Välimerkkiin piti aluksi keskittyä. Sitten se tuli alitajunnasta kuten harjoituksissa. Se tuntui toimivan hyvin. Olen luottavainen.

Lipsanen aikoo hypätä myös seuraavan kilpailunsa 16 askeleen vauhdilla. Sitten hän alkaa muokata loikkiaan 18 askeleen rytmistä elokuun pääkisoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohjalaismiehille elinkautiset Virkkalan erityisen raa'asta murhasta – uhriin ainakin 70 teräaseiskua
 2. Billnäsin koulun pihalla tiistaina puukotettu 17-vuotias pääsi sairaalasta – alaikäinen puukottaja rikospaikalla isänsä kanssa
 3. Suomesta löytyi uusi hyttyslaji, joka saattaa levittää malariaa
 4. Lohjalaiset vanhemmat tehneet kansalaisaloitteen kyläkoulujen suojelemiseksi – "Emme voi rangaista lapsia siitä, että he ovat syntyneet kyliin"
 5. Auto kiepsahti Turun moottoritiellä kaiteiden väliin
 6. 1990-luvulla Lohjan imagoa yritettiin kohottaa Edu Kettusen biisillä – muusikko ei muista "Sieluni on Lohjalla" -laulusta enää sanaakaan
 7. Ensimmäiset tulokset vihersiltahankkeesta: Lohjanharjun riistakamerassa havaittu hirviä
 8. Laakspohjan kartanossa järjestetään 400 osallistujan esteratsastuskilpailut – "Tämä on monelle harrastajalle poikkeuksellinen tilaisuus"
 9. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 10. Henkilö: Vieläkö muistat Nilsiän öljysheikin? Hannu Karpon esittelemä kylähullu oli jopa Samantha Foxia suositumpi
 11. Bayern München vahvisti Leroy Sanen viisivuotisen sopimuksen
 12. HJK:n Roni Peiponen lopettaa pelaajauransa 23-vuotiaana
 13. Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivulan perheen uusi koti Rantakantille nousi monen vaiheen ja tragediankin kautta – tässä koko tarina 
 14. Poliisi antoi puukotuksen uhrille hätäensiapua poliisikoiran ensiaputarvikkeilla
 15. Hongiston koulun ulkoseinät maalataan talkootyöllä – Mukana auttamassa alueen ensimmäinen kyläavustaja.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.