Hopea ei ole häpeä, mutta F1-Mercedes haluaa uudistua

Mercedes tiedotti maanantaina verkkosivuillaan, että Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kurvailevat mustilla autoilla viestiäkseen rasismin ja syrjinnän vastustamisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Hopeanuolena tunnettu Mercedes ajattaa tulevalla kaudella formula ykkösten MM-sarjassa kahta pääväriltään mustaa autoa. Mercedes tiedotti maanantaina verkkosivuillaan, että Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kurvailevat mustilla autoilla viestiäkseen rasismin ja syrjinnän vastustamisesta.

Mercedes kertoo havainneensa, että tallin työntekijöistä kolme prosenttia kuuluu vähemmistöryhmiin ja 12 prosenttia on naisia.

– Olemme käyttäneet viime viikot nähdäksemme, millainen talli meillä on nyt ja millainen haluamme sen olevan tulevaisuudessa. Monimuotoisuuden puute osoittaa, että meidän pitää löytää uusia väyliä tavoittaa talentteja, joita emme nyt tavoita. Tallistamme tulee sitä vahvempi, mitä laajemmalta alalta haalimme osaamista, tallin tiedotteessa kerrotaan.

Mustien autojen lisäksi kuljettajien valkoiset ajohaalarit vaihtuvat tummaan sävyyn.

– Rasismilla ja syrjinnällä ei ole sijaa meidän lajissamme tai yhteiskunnassamme. Olen ylpeä, että voin olla mukana tallin, Lewisin ja Mercedes-Benzin mukana saattamassa tätä tärkeää sanaa, Bottas sanaili.

Hamilton sai tahtonsa läpi

Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton, kuusinkertainen maailmanmestari ja formula 1:n MM-sarjan ainoa mustaihoinen kuljettaja, on ollut yksi äänekkäimpiä Black Lives Matter -liikkeen tukijoita. Hamilton on kertonut kokeneensa syrjintää karting-ajoista aina kuninkuusluokkaan asti.

– On todella tärkeää, että käytämme tämän mahdollisuuden oppiaksemme yksilöinä ja yrityksinä, että merkittäviä tekoja ja muutoksia voidaan tehdä yhdenmukaisuuden puolesta. Olen henkilökohtaisesti kokenut rasismia ja nähnyt perheeni ja ystävieni kokevien rasismia. Puhun sydämestäni, Hamilton paalutti.

Tiedotteessa ei suoraan puhuta uudesta värimaailmasta Hamiltonin ideana, mutta vuolaat kiitokset antavat osviittaa idean isästä.

– Haluan kiittää Totoa (tallipäällikkö Wolff) ja Mercedesin hallitusta siitä, että heillä oli aikaa kuunnella, keskustella ja ymmärtää kokemuksiani. Tämä linjaus osoittaa, että meillä on muutoshalua ja tahtoa kehittyä koko organisaationa, Hamilton sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohjalaismiehille elinkautiset Virkkalan erityisen raa'asta murhasta – uhriin ainakin 70 teräaseiskua
 2. Billnäsin koulun pihalla tiistaina puukotettu 17-vuotias pääsi sairaalasta – alaikäinen puukottaja rikospaikalla isänsä kanssa
 3. Suomesta löytyi uusi hyttyslaji, joka saattaa levittää malariaa
 4. Lohjalaiset vanhemmat tehneet kansalaisaloitteen kyläkoulujen suojelemiseksi – "Emme voi rangaista lapsia siitä, että he ovat syntyneet kyliin"
 5. Auto kiepsahti Turun moottoritiellä kaiteiden väliin
 6. 1990-luvulla Lohjan imagoa yritettiin kohottaa Edu Kettusen biisillä – muusikko ei muista "Sieluni on Lohjalla" -laulusta enää sanaakaan
 7. Laakspohjan kartanossa järjestetään 400 osallistujan esteratsastuskilpailut – "Tämä on monelle harrastajalle poikkeuksellinen tilaisuus"
 8. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 9. Ensimmäiset tulokset vihersiltahankkeesta: Lohjanharjun riistakamerassa havaittu hirviä
 10. Henkilö: Vieläkö muistat Nilsiän öljysheikin? Hannu Karpon esittelemä kylähullu oli jopa Samantha Foxia suositumpi
 11. Bayern München vahvisti Leroy Sanen viisivuotisen sopimuksen
 12. Poliisi antoi puukotuksen uhrille hätäensiapua poliisikoiran ensiaputarvikkeilla
 13. Hongiston koulun ulkoseinät maalataan talkootyöllä – Mukana auttamassa alueen ensimmäinen kyläavustaja.
 14. HJK:n Roni Peiponen lopettaa pelaajauransa 23-vuotiaana
 15. Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivulan perheen uusi koti Rantakantille nousi monen vaiheen ja tragediankin kautta – tässä koko tarina 

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.