Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-rallia ajetaan taas syyskuussa – Kalle Rovanperä starttaa viiden kilpailun pyrähdykseen neljänneltä sijalta

Ralliautoilun MM-sarja typistyy koronapandemian takia kahdeksaan kilpailuun tänä vuonna. MM-sarja WRC ilmoitti torstaina nettisivuillaan , että kauden neljäs osakilpailu ajetaan Virossa 4.–6. syyskuuta. Kausi päättyy Japaniin marraskuun loppupuolella.

Toyotan ranskalaiskuski Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa ennen viiden kilpailun mittaista loppupyrähdystä. Suomalaisista parhaissa asemissa on Toyotan Kalle Rovanperä, joka on neljäntenä.

MM-sarjasta ennätettiin ajaa Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon kilpailut ennen kuin koronapandemia keskeytti kilpailukauden maaliskuussa.

Viron ja Japanin kisojen välissä ajetaan Turkin (24.–27. syyskuuta), Saksan (15.–18. lokakuuta) ja Italian MM-rallit (29. lokakuuta–1. marraskuuta).

Sarja voi vielä täydentyä Belgiassa 2.–4. lokakuuta ajettavalla kilpailulla ja Kroatian rallilla, jonka mahdollista ajankohtaa vielä selvitellään.

Jyväskylän MM-ralli on peruttu tältä vuodelta. Argentiinan, Portugalin, Kenian, Uuden-Seelannin ja Walesin rallit ovat muut tältä kaudelta perutut kilpailut.

Viro isännöi ralliautoilun MM-osakilpailua tänä vuonna ensi kertaa. Siitä tulee MM-sarjan 33:s järjestäjämaa.

Koronaohjeet tarkentuvat

WRC:n toiminnanjohtaja Oliver Ciesla kertoi torstaina Tallinnassa, että kausiohjelma saatiin puurtaen kokoon.

– Teimme uupumatta töitä näissä poikkeusoloissa ja onnistuimme varmistamaan kilpatalleille riittävän valmistautumisjakson ennen kuin kausi taas jatkuu, Ciesla iloitsi.

Viron kilpailu ajetaan typistetyllä ohjelmalla. Kansainvälinen autoliitto FIA ja WRC tarkentavat jatkossa ohjeita, joilla pyritään varmistamaan ihmisten terveys ja turvallisuus koronapandemian aikana.

– Keskitymme huolellisesti suosituksiin, joiden avulla voimme järjestää nämä tapahtumat, FIA:n rallijohtaja Yves Matton lupasi.