NHL kielsi seuroilta koronatestien tulosten julkaisun ja loukkaantumisista kertomisen – pelaajien yksityisyyden suoja ensiarvoista

NHL julkistaa testimäärien lisäksi positiivisten testitulosten määrän. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekon NHL kielsi seuroiltaan koronavirustestien tulosten julkaisun ja pelaajien loukkaantumisista tiedottamisen loppukauden ajan. Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga palaa koronavirustauolta kaukaloihin 1. elokuuta Edmontonissa ja Torontossa.

NHL perusteli päätöstä yksilöiden terveystietojen suojelulla. Liiga päätti linjauksesta pelaajayhdistys NHLPA:n kanssa. Vaakakupissa on silti avoimuus koronatilanteen kehittymisestä.

– Noudatamme käytäntöä, jossa liiga kertoo testattujen määrän. Jotta yksilöiden koronatulokset eivät tule julki, seurat eivät myöskään kerro loukkaantumisista, kommentoi NHL:n varakomissaari Bill Daly ESPN :lle.

Liiga julkistaa testimäärien lisäksi positiivisten testitulosten määrän. Testejä tehdään seurojen harjoitusleirien aikana ja sitten, kun 24 joukkueen ottelut jatkuvat kahden kaupungin "jääkiekkokuplissa" Kanadassa.

– Haluamme suojella pelaajia siltä, etteivät heidän terveystietonsa leviä mediassa, Daly korosti.

Pelaajayhdistyksen edustajan Mathieu Schneiderin mukaan yksityisyyden suojasta kiinni pitäminen oli pelaajille merkittävä asia, kun NHLPA neuvotteli kauden jatkosta liigan kanssa.

Pelaajat on määrä testata päivittäin, ja positiivisen testituloksen saaneet eristetään muista.

– Uskon, että pelaajat ymmärtävät, että jos he eivät kerro oireista, he voivat tartuttaa muita. Siksi koronavirukseen suhtaudutaan varmasti eri tavalla kuin vammaan, joiden kanssa joskus pelataan, Schneider ennakoi.

Korona torppasi Las Vegasin

Edmonton ja Toronto valikoituivat NHL:n loppukauden pelipaikoiksi, koska niissä koronavirustilanne on parempi kuin Yhdysvaltain puolella. Yksi ehdokas kauden huipennukseen oli Las Vegas, mutta Nevadan osavaltiossa pandemiatilanne on vaikeutunut. Vaikka pelaajat asuvat, harjoittelevat ja pelaavat suojatussa ympäristössä, ulkomaailmaa ei pysty sulkemaan kokonaan ulkopuolelle.

Kausi on määrä pelata loppuun lokakuun alkuun mennessä. Ensi kauden ennakoidaan alkavan joulukuun alussa, ja NHL suunnittelee tavanomaista 82 kierroksen runkosarjaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut