CAS kumosi Manchester Cityn europelipannan

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on kumonnut Manchester Cityn kahden vuoden europelikiellon. City saa osallistua Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan myös kahtena seuraavana kautena. AFP / LEHTIKUVA

STT

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on kumonnut jalkapallojoukkue Manchester Cityn kahden vuoden europelikiellon. Päätös tarkoittaa, että City saa osallistua Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan myös kahtena seuraavana kautena.

CAS kertoi maanantaina julkaistussa päätöksessään , että "City epäonnistui yhteistyön tekemisessä (Euroopan jalkapalloliitto) Uefan kanssa", mutta päätti silti hylätä Uefan päätöksen. Lisäksi se pienensi Cityn saaman 30 miljoonan euron sakon 10 miljoonaan euroon.

CASin mukaan "Uefan syytökset eivät olleet perusteltuja, ja osa niistä oli vanhentuneita".

Uefa lätkäisi seuralle helmikuussa kahden vuoden pannan Euroopan seurajoukkuekilpailuista ja sakon taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta viime helmikuussa, mutta City valitti rangaistuksesta CASiin.

Citylle päätös oli suuri voitto, sillä panna olisi vahingoittanut merkittävästi seuran taloutta ja mainetta huippupelaajien silmissä. Seura kiitteli omassa tiedotteessaan CASin paneelia "ahkeruudesta ja asianmukaisesta prosessin hoitamisesta".

Uefa korosti sitoutumista reilun pelin sääntöihin

Myös Uefa otti asiaan lyhyesti kantaa, mutta sanoi, ettei se kommentoi asiaa enempää.

– Viime vuosien aikana taloudellisen reilun pelin säännöt ovat olleet merkittävässä roolissa suojelemassa seuroja ja auttamassa niitä tulemaan taloudellisesti kestäviksi. Uefa ja ECA (eurooppalaisten jalkapalloseurojen järjestö) ovat edelleen sitoutuneita taloudellisen reilun pelin periaatteisiin, Uefa viestitti.

Uefa alkoi tutkia Cityn taloudenpitoa saksalaislehti Der Spiegelin julkaistua viime vuonna sähköposteja, joiden perusteella Cityn omistaja, sheikki Mansour bin Zayed al-Nahyan oli laittanut seuraan enemmän rahaa kuin hän sääntöjen mukaan saisi. Uefan mukaan City vääristeli sponsoritulojaan 2012–2016, jotta se olisi täyttänyt reilun pelin sääntöjen ehdot.

Tämän kauden Mestarien liigaa City jatkaa elokuussa, kun se kohtaa neljännesvälierien toisessa osaottelussa kotikentällään Real Madridin. Ensimmäinen osa päättyi helmikuun lopulla Cityn 2–1-vierasvoittoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vuoden Lauri Seija Virolainen: "Lohja on kaikki!"
 2. Kahden auton nokkakolari Raaseporissa
 3. Päätoimittaja Päivi Kallo: Maski kasvoille opastuksen kera
 4. Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa
 5. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 6. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 7. Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan
 8. Liput ensimmäistä kertaa salkoihin Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi
 9. Apuomenan toiminta jatkuu Lohjalla pääosin etänä, mutta jotkin lähitoiminnot käynnistyvät jälleen – "Nyt asiakkailla on varaa valita eri toiminnoista"
 10. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 11. Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena
 12. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 13. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 14. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 15. Lohja avasi omat sivut koronavirusinformaatiolle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.