Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espanjan koronatilanne haittasi Leo-Pekka Tähden harjoittelua – viisinkertainen paralympiavoittaja silti valmiina kotimaan kisakauteen

Ratakelaajasuuruus Leo-Pekka Tähti aloittaa kisakautensa keskiviikkona Lahdessa järjestettävissä yleisurheilun gp-kilpailuissa. Tähti kertoi tiedotteessaan, että Tokion olympiakisojen siirtäminen vuodella oli lopulta helpotus.

– Positiivisesti ajateltuna tärkeisiin arvokisoihin saatiin vuosi lisää aikaa. Tänä kesänä pääpaino onkin erilaisten välineiden testauksessa. Tarkoitus on testata uusia hiilikuitukiekkoja sekä eri kokoisia kelauskehiä, Tähti valaisi.

Tähti on jo usean vuoden ajan harjoitellut Espanjassa, jossa koronatilanne paheni nopeasti alkukevään aikana. Se myös keskeytti Tähden harjoittelun kokonaan parin viikon ajaksi, mutta voimanpesän motivaatio on silti ollut korkealla kevään aikana.

– (Harjoittelutauon aikana) koitin aktiivisesti pitää huolta lihaskunnosta kotiharjoittelun parissa. Aika nopeasti sain kuitenkin Espanjaan kelausrullat, jotka osoittautuivat harjoittelun kannalta todella tärkeiksi. Kelausrullilla treenasin normaaleja määriä, mutta starttiharjoittelua niillä ei pystynyt tekemään, joten tänä vuonna tein enemmän määrää kuin normaalisti.

Tähti pääsi aloittamaan rataharjoittelun Malagassa vasta 1. kesäkuuta, Suomeen hän palasi heinäkuussa. Kotimaan kesä tarjoaa viisinkertaiselle paralympiavoittajalle tasaiseen tahtiin kilpailuja, ja tavoitteetkin ovat selvät.

– Maailman kärkitulos satasella ja alle 14 sekunnin aika. Nelosella tavoitteena on päästä lähelle SE-lukemia ja mieluiten alle.