Maailman parhaalle jalkapalloilijalle myönnettävä Kultainen pallo jätetään jakamatta koronaviruksen takia

Vuosittain jaettava Kultainen pallo myönnettiin maailman parhaalle miespelaajalle ensimmäisen kerran vuonna 1956. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jalkapallomaailman arvostetuinta yksilöpalkintoa Kultaista palloa (Ballon d'Or) ei jaeta tänä vuonna koronaviruspandemian aiheuttamien poikkeusolojen takia. Palkinnon jakaja France Football -lehti kertoi päätöksestään maanantaina.

Vuosittain jaettava Kultainen pallo myönnettiin maailman parhaalle miespelaajalle ensimmäisen kerran vuonna 1956. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun palkinto jätetään jakamatta.

– Tarkan harkinnan jälkeen emme jaa palkintoa vuonna 2020, koska kaikki ehdot eivät täyty, sanoi France Footballin päätoimittaja Pascal Ferre.

Koronaviruspandemia on myllertänyt jalkapallomaailmaa maaliskuusta lähtien. Ferre perusteli, että kaksi "normaalia" kuukautta eli tammi- ja helmikuu eivät riitä päättämään, kenelle palkinto jaetaan. Ferren mukaan myös ilman yleisöä pelaaminen vaikutti päätökseen.

– Emme voi myöskään unohtaa, että muut pelit pelataan tai tullaan pelaamaan epätavallisissa olosuhteissa (suljettujen ovien takana, viidellä vaihtopelaajalla ja Mestarien liiga pelataan puolivälieristä eteenpäin yksiosaisina otteluina), Ferre muotoili kirjoituksessa.

Messi voittanut Kultaisen pallon kuusi kertaa

Kultainen pallo -seremoniassa on viime vuosina jaettu myös parhaan naispelaajan Kultainen pallo sekä vuoden parhaan maalivahdin ja nuoren pelaajan palkinnot, mutta niitäkään ei myönnetä tänä vuonna.

Viime vuonna Barcelona-tähti Lionel Messi teki historiaa voittamalla Kultaisen pallon jo kuudennen kerran urallaan. Parhaan naispelaajan palkinto meni Yhdysvallat MM-kultaan johdattaneelle Megan Rapinoelle.

France Football kertoi, että se järjestää tänä vuonna palkintojen sijaan äänestyksen kaikkien aikojen parhaasta miespelaajien avauskokoonpanosta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut