Iivo Niskasen osaomistama Cameron Evo tyylipuhtaasti Joensuu-ajon paras

Olli Koivusen ohjastama ja olympiavoittaja Iivo Niskasen osaomistama Cameron Evo ravasi Joensuu-ajon voittoon. / Niko Jouhkimainen handout / Niko Jouhkimainen / LEHTIKUVA

STT

Perinteinen, kolmattakymmenettä kertaa ajettu Joensuu-ajo huipensi lauantairavien Toto75-pelin. Sen päätöskohteena ajettu 2 140 metrin ryhmäajo oli etukäteen hyvin tasainen. Joensuu-ajon kiihdytyksessä Big Headache ja T.Rex ottivat yhteen ensin mainitun pitäessä johtopaikan ja jälkimmäisen mentyä johtavan kantaan. Avaus oli kova, 08,5-vauhtinen. Big Headache veti joukkoa vielä maalisuoralle kaarruttaessa, mutta toisesta ulkoa sen rinnalle iskenyt Cameron Evo vyöryi loppusuoran alussa edelle. Se piti muut maaliin asti oikein varmasti takanaan. Olli Koivunen ajoi isänsä Harri Koivusen valmentamaa hevosta, jonka omistajaporukkaan kuuluu muun muassa olympiavoittaja Iivo Niskanen. Olli Koivunen ylisti Cameron Evon juoksua seremonioissa.

– Kyllä tuntuu sitten mahtavan hyvältä, kun viime vuosi on mennyt tämän hevosen kanssa niin penkin alle. Nyt se pystyi voittamaan tällaisen lähdön ja hevonen oli vielä niin hyvä tänään. Oljenkorsia jäi käyttämättä ja ravi pysyi hienosti kasassa maaliin saakka. Hevonen oli sellainen mitä sen kuuluu olla, Koivunen suitsutti.

Tapio Perttusen Vixeli jyräsi odotetusti kärkeen

Toinen Linnunlahden lauantairavien suurista lähdöistä oli Joensuu-ajon tapaan 10 000 euron ykköspalkinnolla ajettu Aarne Rauman muistoajo & kuusivuotiskunkku. Tapio Perttusen Vixeli jyräsi siinä odotetusti kärkeen. Perttunen kertoi, ettei halunnut lähteä oriin kanssa vielä tänä kesänä kuninkuuskilpaan, koska siltä puuttuu vielä hieman vauhtia.

– Ensi vuonna varmasti yritetään siellä. Olisi pitänyt harjoitella auton siivekkeen takaa lähtemistä, ettei olisi jääty lähdössä. En halunnut tehdä sitä vielä, Perttunen perusteli.

Toto75-voittoa lauantaina juhlivat edellä mainittujen lisäksi Martti Pellikan Orlando Knick, Tapio Perttusen Might Be Romeo, Tuomo Määttäsen Jasmine Zon, Terhi Vanhalan valmentama ja Teemu Keskitalon ajama Meren Maininki ja Pekka Ruuthin valmentama ja Jukka Torvisen ajama Effronte Photo. Rivi palautti 4778,62 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut