Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Renault'n protesti meni läpi – Racing Point sai kovat rangaistukset

Kansainvälinen autoliitto FIA on antanut formula ykkösten Racing Pointille 400 000 euron sakon ja vähentänyt tallilta 15 MM-pistettä valmistajien MM-sarjasta, kertoi muiden muassa Autosport .

FIA hyväksyi Renault'n tekemän protestin, jonka mukaan Racing Point oli kopioinut F1-mahtitalli Mercedeksen autoja. Protestin kohteena oli Racing Point -autojen jarrujen jäähdytysputket. Tallien piti itse valmistaa kyseiset jarruosat kauden 2020 autoihinsa, mutta päätöksen perusteella Racing Point oli ostanut osat Mercedekseltä.

Racing Point saa käyttää osia autoissaan loppukauden ajan.

– Tuomion hyvä uutinen oli se, että auto on laillinen teknisestä näkökulmasta, joten voimme jatkaa putkien käyttämistä, tallipäällikkö Otmar Szafnauer sanoi Autosportin lainaamalle Sky Sportsille.

Sakot ja pistemenetys koskevat kauden toista kilpailua, Itävallassa ajettua Steiermarkin gp:tä. Tallin kuljettajat Sergio Perez ja Lance Stroll saavat pitää keräämänsä MM-pisteet.

Valmistajien MM-pistetilanteessa Racing Point oli ennen rangaistusta viidentenä 42 pisteellä. Rangaistuksen myötä se putoaa kuudenneksi 27 pisteeseen.

Racing Pointilla on 24 tuntia aikaa valittaa rangaistuksesta.

Formula ykkösten kausi jatkuu viikonloppuna Silverstonessa ajettavalla 70-vuotisjuhlakilpailulla. Koronavirustartunnan saanutta Pereziä tuuraa viime viikonlopun tapaan Nico Hülkenberg.