Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golfin naisten Euroopan-kiertue palasi tiukoin turvatoimin – Noora Komulainen: "Aika yksinään joutuu olemaan"

Ruokaileminen muiden pelaajien kanssa on kielletty, kahden metrin turvavälit ovat käytössä, ja yhteiskuljetusten sijaan jokainen pelaaja joutui vuokraamaan oman auton kulkeakseen majapaikasta kentälle ja takaisin.

Golfin ammattilaispelaaja Noora Komulainen valotti uudenlaista järjestystä, jonka avulla naisten Euroopan-kiertue palasi viiden kuukauden koronatauolta pelien pariin. Kiertueen syyskauden avaus pelataan Skotlannissa North Berwickissä, ja se on yhteiskilpailu LPGA-kiertueen kanssa.

– Näiden tiukkojen turvatoimien ansiosta tämä kisa on saatu järjestettyä, joten parempi näin. Itselläkin on turvallisempi olo, Komulainen viestitti.

Euroopan-kiertueen edellinen turnaus oli maaliskuun puolivälissä Etelä-Afrikassa. Sen jälkeen Komulainen ja muut suomalaisammattilaiset ovat pelanneet muutaman kisan kotimaassa.

Komulainen myönsi, että kiertue-elämä on uusin säännöin hyvin erilaista kuin yleensä.

– Aika yksinään joutuu olemaan, Komulainen sanoi.

Suomalaisista kisaan osallistuvat myös Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström. Triolle jäi perjantaihin kirittävää, sillä he pelasivat kaikki kierroksensa 74 lyönnillä (+3).

Komulaisen mukaan kauden uusi avaus jännitti, mutta parin heikon lyönnin värittämän alun jälkeen hän sai lyömisen juonesta kiinni.

– Pelasin oikeastaan aika hyvää peliä viimeisen väylän kolmeputtista lukuun ottamatta, Komulainen arvioi.

Perjantaiksi hän suunnitteli tarkempaa ja rohkeampaa tekemistä kuin avauspäivänä heti alusta asti.