Konsta Hämäläinen yllätti erikoismiehet vitosella

Viiden kilometrin ratajuoksun ensikertalainen Konsta Hämäläinen ryösti debyytissään matkan Suomen mestaruuden Turun Kalevan kisoissa. Hämäläinen yllätti suosikit mailerin kirillään ja nousi loppusuoralla voittoon ajalla 14.28,54.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden 19-vuotias Eemil Helander uusi viime vuoden hopeasijoituksensa ajalla 14.29,53. Kympin kaksinkertainen Suomen mestari Eero Saleva tipahti loppusuoralla kolmanneksi ajalla 14.30,68.

– Minulla oli lopussa vahva luotto mahdollisuuksiini, kun lähdin Salevan perään 300 metriä ennen maalia. Uskoin, että pääsen lopussa ohi, Hämäläinen kertoi.

Joensuu Katajaa edustavan Hämäläisen päätavoitteena oli 1 500 metrin mitali ja se toteutui hopeisena perjantaina. Pidemmälle matkalle hän lähti vailla odotuksia ja paineita.

– Ei ollut mitään omia odotuksia. Keskisalon Jukan (estejuoksun Euroopan mestari) kanssa tosin mietittiin, että voisin onnistua myös vitosella, jos jaksan roikkua matkalla mukana, Hämäläinen kertoi.

Hämäläinen muutti syksyllä Joensuuhun, missä hän opiskelee rakennustekniikan insinööriksi.

Helander empii lajivalintaa

Helander tunnusti Hämäläisen kirikyvyt ja oli tyytyväinen hopeamitaliinsa.

– Myös aika oli ihan hyvä, kun ottaa huomioon, että alku mentiin niin hiljaa, Helander sanoi ja kertoi juoksevansa Turussa myös esteet sunnuntaina.

Helander kilpailee edelleen myös hiihdossa. Lopullisen lajivalinnan aika on vuoden kuluttua.

– Katson, miltä juoksu tuntuu tällä kaudella ja miltä hiihto ensi talvena ja keväällä. Sen pidemmälle asiaa ei kannata pitkittää, Helander suunnitteli.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut