Williams-talli hakee uutta F1-vauhtia omistajanvaihdoksesta

Frank Williamsin 1960-luvulla perustama formula ykkösten Williams-talli vaihtaa omistajaa. Talli kertoo nettisivuillaan , että uusi omistaja on yhdysvaltalainen Dorilton Capital -sijoitusyhtiö. Miljoonatappioita tuottanut talli etsi uutta omistajaa toukokuusta asti.

Uuden omistajan tavoitteena on palauttaa talli kilpailukykyiseksi F1-toimijaksi. Heinäkuussa alkaneella kaudella talli on yhä pisteittä valmistajien MM-sarjassa. Sen kuljettajia ovat kanadalainen Nicholas Latifi ja britti George Russell.

Keke Rosberg voitti F1:n maailmanmestaruuden Williamsilla vuonna 1982. Se oli suomalaisten ensimmäinen maailmanmestaruus autourheilun kuninkuusluokassa.

Williams-talli allekirjoitti hiljattain muiden tallien tavoin niin kutsutun Concorde-sopimuksen, joka pitää sen MM-sarjassa ainakin seuraavat viisi vuotta. Sopimuksessa määritellään muun muassa kilpailuehdot ja mainos- sekä palkintorahojen jakotapa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut