Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pituushyppääjä Pulli ylitti kahdeksan metriä Timanttiliigan kisassa eikä tyrmännyt uutta systeemiä – "Se toi adrenaliinia"

Suomen ennätysmies Kristian Pulli sijoittui kolmanneksi ja ylitti kahdeksan metriä yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailussa Tukholmassa. Pulli ponnisti parhaimmillaan 802 viidennellä kierroksella. Pulli hyppäsi SE:n 827 Espoossa kesäkuussa.

Tukholman pituuskisassa kokeiltiin uutta systeemiä, missä vain kolme parasta miestä pääsi hyppäämään kuudennen kierroksen hypyn. Siinä pisimmälle hypännyt veisi koko kisan voiton.

Etelä-Afrikan Ruswahl Samaai käytti hyväkseen uusitun käytännön, sillä hän hyppäsi päätöskierroksella 809 ja otti ykköstilan. Muuten hän olisi ollut toinen.

Ruotsin Thobias Montrel jäi nyt toiseksi tuloksella 806, vaikka oli hypännyt aiemmin 813. Pullin viimeinen hyppy oli yliastuttu.

Uusi tapa ratkoa voittaja on tyrmätty laajilti hyppääjien keskuudessa, mutta Pulli oli kommentissaan maltillisempi.

– Tuo viimeisen kierroksen voittotaistelu -systeemi oli minulle uutta, mutta se toi adrenaliinia, kun siinä taisteltiin voitosta. Harmi vaan, että oma viimeinen hyppy painui yliastutuksi, Pulli kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Pulli kilpaili Tukholmassa lyhyellä 14 askeleen vauhdilla.

– Vähän mietitytti ennen kilpailua, pystynkö hyppäämään täällä täyden sarjan, kun Kalevan kisoissa pystyin hyppäämään vain kolme hyppyä, Pulli viittasi kesän nivusvaivoihin.

– Jalassa oli kuitenkin vain pikkuisen tuntemuksia ja tuli lupaavia hyppyjä. Muutama lähti kaukaa, ja mukana oli hyviä yliastuttuja.

Pulli oli tyytyväinen, että pääsi mukaan Timanttiliigan kisaan.

– Se oli yksi kesän tavoitteista, ja pystyin kilpailemaan hyvin kovia kavereita vastaan, vaikken ollut ihan siinä kunnossa, missä olisin toivonut olevani.

Warholm tykitti hyvin lähelle ME:tä 400 metrin aidoissa Tukholmassa

Norjan Karsten Warholm on juossut huippuajan 400 metrin aidoissa yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailussa Tukholmassa. Warholm pinkoi matkan aikaan 46,87, joka jää vain yhdeksän sadasosaa Kevin Youngin vuonna 1992 juoksemasta maailmanennätyksestä.

Warholmin aika on uusi Euroopan ennätys. Aiempi ennätys 46,92 oli hänen nimissään viime vuodelta.

Warholm oli juoksussa täysin ylivoimainen, sillä toiseksi tullut Ranskan Wilfried Happio kellotti ajan 49,14.

Harala sivusi ennätystään

Lotta Harala sivusi ennätystään 100 metrin aitajuoksussa yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailussa Tukholmassa. Harala juoksi ajan 13,07, jolla hän sijoittui kisassa toiseksi.

Juoksu ei Haralan mukaan ollut niin terävä, kuin se olisi voinut olla.

– Oli sellainen ok-juoksu. Aika tasapaksu. Se vähän harmittaa, että tuollainen aika tuntuu tulevan millaisella vaan juoksulla, Harala sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Haralan mukaan parantamisen varaa jäi erityisesti lähtökiihdytykseen.

– Minulla on vähän sellainen ensimmäisen aidan peikko, ja se näkyi nytkin. Juoksuun ei tullut sellaista imua kuin siihen aitajuoksussa parhaimmillaan tulee.

Selkeään voittoon kisassa kiirehti Italian Luminosa Bogliolo ajalla 12,88. Kolmas oli Tanskan Mette Graversgaard ajalla 13,13.