Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Ranskan ympäriajo liikkeelle norjalaisvoitolla – liukas reitti teki avausajosta arpapeliä

Koronaviruksen takia parilla kuukaudella myöhästynyt maantiepyöräilyn kuninkuuskisa Ranskan ympäriajo polkaistiin vauhtiin lauantaina Nizzassa, ja päivän päätteeksi ympäriajon johtajan keltaisen paidan sai kokenut norjalaispolkija Alexander Kristoff.

Välimeren rannikolla sijaitsevan Nizzan ensimmäinen sade sitten kesäkuun teki avausetapista melkoista arpapeliä. Liukas tie vei kumoon useita ajajia, myös 33-vuotiaan Kristoffin. Hän pääsi kuitenkin kisaan mainiosti takaisin ja ehti lopulta maaliin loppukirin ykkösenä ennen Tanskan Mads Peterseniä ja Hollannin Cees Bolia. Koronarajoitusten takia kiriä seurasi paikan päällä vain satakunta katsojaa.

Ympäriajo jatkuu sunnuntaina 186 kilometrin etapilla, joka kisataan lauantain tavoin Nizzan ympäristössä.

Ympäriajon päällikkö Christian Prudhomme vahvisti lauantaina uutistoimisto AFP:lle, että Tourilta joutuu ulos, jos yhdessä tallissa tulee esiin kaksi positiivista koronatestitulosta seitsemään päivään. Tämä koskee kilpailijoiden lisäksi myös tallin henkilökuntaa. Aiemmin Kansainvälinen pyöräilyunioni UCI oli ehdottanut, että sääntö olisi koskenut ainoastaan kilpailijoita.

Belgialaistalli Lotto lähetti jo kotiin neljä jäsentä henkilökunnastaan, koska yksi jäsenistä testattiin koronapositiiviseksi ja yhden jäsenen testi antoi "epäilyttävän" tuloksen. Yhdellä tallilla on Ranskan ympäriajossa henkilöstöä noin 30.