Päävalmentaja Markku Kanerva harmitteli maalipaikkojen niukkuutta – "Se on tietysti kehityskohde"

Päävalmentaja Markku Kanerva kaipasi Huuhkajien pelin avaamiseen parannusta. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva myönsi toivoneensa joukkueeltaan enemmän maalipaikkoja Wales-pelissä. Suomi hävisi tyhjällä Helsingin olympiastadionilla pelatun Kansojen liigan ottelun 0–1.

Yhden huippupaikan Huuhkajat ottelussa loi, mutta Leo Väisäsen ohjaus kulmapotkutilanteessa päätyi tyhjänä ammottaneen maalin tolppaan.

– Se on tietysti kehityskohde, miten saisimme luotua näitä kovia maita vastaan enemmän tilanteita. Se ei tietenkään ole hirveän helppoa, Kanerva myönsi.

Huuhkajille ei kirjattu ottelussa yhtään laukausta maalia kohti. Walesin vastaava tilasto näytti yhtä, joten huippupaikoilla ei ottelussa juhlittu. Kieffer Moore viimeisteli 80. minuutilla läheltä pelin ainoan maalin.

– Olen puolustuspeliimme muutamaa tilannetta lukuun ottamatta oikein tyytyväinen, Kanerva sanoi.

Kanervan miehistö pelasi kolmella keskuspuolustajalla, kun toppareina olivat Väisänen, Daniel O'Shaughnessy ja Juhani Ojala.

– Oli ajatus kokeilla kolmen topparin systeemiä huomioiden Walesin vahvat laiturit ja keskikentän syvyysjuoksut. Aika hyvin onnistuimme ne eliminoimaan.

Yksi kolmen topparin käytön syistä oli isokokoinen Moore.

– Iso target-pelaaja, joka jatkaa palloja taustalta tuleville keskikenttäpelaajille ja sisään leikkaaville laitureille. Niistä Wales ei saanut oikein mitään aikaan, Kanerva sanoi ja kaipasi Huuhkajien pelin avaamiseen parannusta.

Suomi jatkaa Kansojen liigan urakkaansa sunnuntaina Irlanti-vieraspelillä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut