Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Sotkamon Jymylle ja Roope Korhoselle varmistui 2000-luvun 20:s SM-mitali – Jymy eteni Superpesis-finaaleihin Vimpelin kustannuksella

Miesten Superpesiksen kolme edellistä pudotuspelisarjaansa Vimpelin Vetoa vastaan hävinnyt Sotkamon Jymy ei enää kompastunut pohjalaisiin. Jymy raivasi tiensä SM-loppuotteluihin lyömällä Vedon tiistaina Hiukassa 1–0 (2–2, 4–0) ja viemällä välieräsarjan voitoin 2–1.

– Vimpelin selkäsaunan jälkeen jokainen meistä uskoi, että kotiyleisön edessä tämä ratkaistaan. Ei näissä peleissä katsota ikää. Maalimme ei ole enää kovin kaukana, maiskutteli Jymyn lukkarin tontin kesken kauden kaapannut 17-vuotias Aapo Komulainen.

Veto johti avausjaksoa kahdesti Janne Mäkelän ja Matias Rinta-ahon kotiutuksilla. Vieraat hallitsivat avausjakson kolmostilanteita 6–3, mutta hukkasivat saumansa varovaiseen kotiutustaktiikkaan.

Jymyn pelastajat olivat tasoitusjuoksut iskeneet Lauri Rönkkö ja kakkoskärjen vaihtaja Riku Niemi.

Toisella jaksolla isäntien ulkopeli hyydytti Vedon. Pelin voittojuoksun löi Jymyn otteet rentouttanut Roope Korhonen. Kauden aiemmissa 28 ottelussaan vain viisi juoksua lyönyt Niemi iski kertaalleen myös toisella jaksolla.

Vedon viimeisen tasoittavalla ratkaisevat palot ja kopit kahmivat laajalle yleisölle vielä tuntemattomat Kalle Kuosmanen ja Niemi.

– Ei voi lopettaa hymyilemistä. Mukavaa oli päästä lyömään paineettomiin tilanteisiin, herkutteli toisen SM-mitalinsa varmistanut reisjärveläiskasvatti Niemi, 23.

Veto jälleen pronssipeleihin

Jymy on jäänyt mitalitta 2000-luvulla vain syksyllä 2018 hävittyään pronssiottelut Vedolle. Kaikki Jymyn vuosituhannen aiemmat 19 SM-mitalia on ollut voittamassa 39-vuotias kotiuttajajokeri Roope Korhonen.

Vedolle pronssiottelut ovat kolmannet peräkkäiset. Vastaan asettuu kahden edellisen kauden mestari Joensuun Maila.

– Kokonaisuutta ajatellen kauteen lähtö oli niin vaikea, ettei tämä aivan vihkoon kuitenkaan ole mennyt, henkäisi Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä.

Loppuottelut ovat Jymyn ja Kouvolan Pallonlyöjien kauden ensimmäiset kohtaamiset. Mestaruus ratkeaa kahdella voitolla. Sotkamossa pelataan tulevana lauantaina, Kouvolassa sunnuntaina ja tarvittaessa Sotkamossa lauantaina 26. syyskuuta.