Pekka Korven tallin Birgit Combo vei Junnustartti-finaalin Vermossa

Niko Haaranen / STT

Pekka Korven valmennettavien menestyskulkua on saatu ihailla kaviourillamme vuosikymmeniä, mutta kaksivuotiaiden Junnustartin finaalin voittajaksi ”kultasormea” ei ennakkoon odotettu.

Korpi oli jätetty Birgit Combon kanssa yllättäjän rooliin Junnustartti-finaalissa kenties haastavan lähtöpaikan takia, mutta Korpi käytti suojattinsa lähtönopeutta hyödyksi ja kannusti varsansa keulaan. Se voitti siitä oikein vakuuttavasti.

– Kyllä tää ihan juoksijavarsa on, että tiesin, että tällä pääsee aika lujaa, Korpi myhäili voittajahaastattelussa.

– Viimeisessä kurvissa kun annoin löysiä, tuntui ettei kukaan meitä tavoita.

Birgit Combon ykköstila palkittiin 5 000 eurolla.

Väkevä aloitus

Ruotsissa aikaisemmin kisannut True Devotion avasi Suomessa parhaalla mahdollisella tavalla, kun jyväskyläläisen Kimmo Taipaleen valmentama viisivuotias tamma kiri yllätysvoittoon Tammatähti-lähdössä.

Esa Holopaisen ohjastama True Devotion ei kuluttanut voimiaan alussa yhtä paljon kuin moni kilpasiskoista, ja Maharajahin tytär lopetti herkällä tyylillä voittoon ennen Ice Winea ja Selene Lunea.

– Ehkä pienenä yllätyksenä voitto tuli, True Devotionin valmentaja Taipale myönsi.

– True Devotion on kolme viikkoa ollut tallissa, se tuli hyvässä kunnossa. Vähän on sitä hoidettu, ei sen kummempaa.

Lupaava kenraaliesitys

Somerolainen Jukka Kauppinen ilmoitti omistamansa Briljantti Buugin rohkeasti kilpailemaan vanhempia suomenhevosia vastaan, ja se kannatti, kun nelivuotias ori jyräsi pitkällä kirillään parhaaksi.

Briljantti Buugi hakee tiistaina Teivossa uutta onnistumista, kun se hakee finaalipaikkaa ikäluokan pääkisaan Kriteriumiin.

Riikka Helasrannan valmentama Crossover valloitti Vermon jo kolmannen kerran alkusyksyn aikana.

Toto65-kierroksella voittivat myös Antti Teivaisen ajama Enon Vilppi ja Christa Packalenin valmentama Wille's Rainpower. Täysosumalla lunasti 8 524,08 euroa, viidellä oikein sai 248,52 e.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut