Suomi saa pitää maailmanmestarin valtikkaa ylimääräisen vuoden – salibandyn MM-kotikisat siirtyvät joulukuuhun 2021

Kaija Yliniemi / STT

Petteri Nykyn valmentamalle miesten salibandymaajoukkueelle tuli vuosi lisää aikaa valmistautua puolustamaan maailmanmestaruuttaan. Suomi juhli MM-kultaa Tshekin Prahassa joulukuussa 2018, ja seuraava miesten MM-turnaus on siitä vasta kolmen vuoden päässä.

Koronaviruspandemian takia siirtyvät salibandyn miesten MM-kilpailut pelataan Helsingissä ensi vuoden joulukuussa. Kisat oli määrä pelata tämän vuoden joulukuussa, mutta uudet pelipäivät ovat 3.–11. joulukuuta 2021.

Kisojen siirtyminen ensi vuoteen varmistui jo syyskuun alkupuolella. Epävarmuutta toivat terveydellisten riskien lisäksi matkustamiseen liittyvät rajoitukset ja karanteenimääräykset. MM-kisoihin osallistuu 16 maata.

Uudet pelipäivät vahvistuivat Kansainvälisen salibandyliiton IFF:n kokouksessa tiistaina, ja päätös julkistettiin keskiviikkona. Puntarissa oli miesten turnauksen ohella naisten MM-turnaus, joka oli määrä pelata Ruotsin Uppsalassa joulukuussa 2021.

– Emme halunneet MM-kisoja päällekkäin, kertoi IFF:n pääsihteeri John Liljelund STT:lle.

Uusilla aikatauluilla naisten ja miesten MM-kisat osuvat päällekkäin vain kolmen päivän osalta. IFF:n ja ruotsalaisten kisajärjestäjien kanssa löytyi ratkaisu, jolla naisten MM-kisat aikaistuvat noin viikolla. Naiset pelaavat maailmanmestaruudesta Uppsalassa 27. marraskuuta–5. joululuuta 2021.

Suomi aloittaa kotikisat 3. joulukuuta 2021

Miesten MM-kotikisojen pelipaikat pysyvät ennallaan. Alkusarjan ottelut ja puolivälierät pelataan Helsingin jäähallissa, ja kaksipäiväinen finaaliviikonloppu Helsingin Areenassa. Suomen ottelupäivät alkusarjassa ovat 3. joulukuuta, 4. joulukuuta ja 5. joulukuuta 2021, ja puolivälierä 8. joulukuuta. Suomi kohtaa alkusarjassa Tanskan, Ruotsin ja Latvian.

Ensi vuonna järjestetään peräti neljät salibandyn MM-kilpailut. Aikuisten lisäksi alle 19-vuotiaat naiset pelaavat 5.–9. toukokuuta Uppsalassa ja alle 19-vuotiaat miehet 27. huhtikuuta–2. toukokuuta Tshekin Brnossa.

Vuonna 2022 MM-kisarytmi palaa ennalleen, mutta salibandy väistää silloin joulukuussa Qatarissa pelattavaa jalkapallon miesten MM-lopputurnausta. Miehet pelaavat Sveitsin Zürichissä maailmanmestaruudesta jo marraskuussa 2022.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut