Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kroatia uutena rallin MM-sarjaan – Viro ja Suomi ohjelmassa heinäkuussa

Ralliautoilun MM-sarjassa nähdään ensi vuonna uusia maisemia. WRC-sarja kertoi perjantaina, että Kroatia isännöi MM-osakilpailun kautta aikain ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna koronaviruspandemian takia ajamatta jäänyt Suomen MM-ralli puolestaan on ensi vuoden kalenterissa 29. heinäkuuta–1. elokuuta.

Kaikkiaan kalenterissa on 12 osakilpailua, joista yhdeksän Euroopassa. Kausi alkaa talviralleilla Monte Carlossa tammikuussa ja Ruotsissa helmikuussa. Sen jälkeen taukoa on yli kaksi kuukautta, kunnes vuorossa on historiallinen Kroatian avaus huhtikuun loppupuolella. Asvalttirallin keskuspaikka on Kroatian pääkaupunki Zagreb.

Koronavaikeuksien runtelemaan MM-sarjaan tänä vuonna lyhyellä varoitusajalla otettu Viron ralli on myös ensi vuonna mukana MM-tasolla. Virossa ajetaan 15.–18. heinäkuuta, eli se on Suomea edeltävä ralli sarjassa.

Euroopan ulkopuolella ajetaan MM-sarjaa Keniassa (Safari-ralli kesäkuussa), Chilessä (syyskuussa) ja Japanissa, jonne MM-kauden on tarkoitus päättyä marraskuun puolessavälissä.

– On tärkeää, että kisajärjestäjämme ovat sitoutuneet hallitsemaan koronaviruksen tuomat rajoitteet, joita myös ensi vuonna on odotettavissa. Luotan siihen, että valitut 12 rallia eivät petä odotuksia, WRC-promoottorijohtaja Jona Siebel sanoi.