Kotiradan nuori tamma juhli Turun Metsämäessä

Jouni Klemola / STT

Kasvattajakruunujen finaalit olivat Turun raviviikonlopun antia sunnuntaina. Kaksivuotiaiden tammojen kilpailun vei lietolainen Dusktodawn Boogie ajalla 16,6. Norjalaislähtöinen Kenneth Danielsen ohjasti ja valmentaa lahjakkuutta, joka tienasi 15 000 euroa.

Kaksivuotiaille oriille ja ruunille oli tarjolla 23 000 euron ykköspalkinto, jonka vei väkevän juoksun tehnyt Time Match Suomen ennätyksellä 15,6. Santtu Raitala ohjasti Markku Niemisen valmennettavaa. Viisivuotiaiden tammojen paras oli odotetusti Anne Kankaan tallin Peanuts, jota ajoi Jukka Torvinen.

Dusktodawn Boogie painui keulaan puolen kierroksen jälkeen ohi ennakkosuosikki Birgit Combosta. Vauhti rauhoittui, ja lopussa Danielsen keskittyi pitämään uhkaajat takana. Pixie Dust kiri ahneesti melkein rinnalle toiseksi, ja Birgit Combo jäi vaille kiritilaa mutta selviytyi kuitenkin kolmanneksi.

– Alussa käytiin kilpailua keulapaikasta, ja kun sen saimme, niin Dusktodawn Boogie rauhoittui hyvin. Lopussa meni tiukalle, mutta meillä oli tänään tuuria, iloitsi Kenneth Danielsen, joka tuuletteli kotiradallaan Turun Metsämäessä antaumuksella arvokkaan voiton jälkeen.

Peanuts on tehnyt hienon kauden ja otti kuudennen peräkkäisen voiton. Se eteni johtoon ohi Bosses Ladyn ja piti tämän maalisuoran kamppailussa takanaan. Ykköspalkinto 15 000 euroa tuli ajalla 14,0, johon myös Tapio Perttusen Bosses Lady pääsi.

– Loppusuoralle kun tultiin, niin Peanuts vaihtoi rytmiä tosi hyvin. Tapion hevoselle täytyy antaa täysi tunnustus, sillä se antoi hyvän vastuksen. Tammalähtöjä on jatkossa paljon, mutta Peanutsin kapasiteetilla ei tarvitse pelätä oriita ja ruunia. Se näyttää kehittyvän, ja sillä on järkyttävän iso moottori, ylisti Jukka Torvinen.

Pia Huusarin valmentama ja Janita Antti-Roikon ratsastama Nitro Diablo oli omaa luokkaansa raviratsastuksen eli montén Pohjoismaiden mestaruudessa. Pikkuyllättäjät Galway Girl ja Taksvenla sekä American Hero olivat myös Toto65-voittajia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut