Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Korean golftähden harteilta putosi valtava painolasti, Matilda Castren kiri korkealle

Etelä-Korean Sei-young Kim pelasi sunnuntaina golfin Yhdysvaltain naisten ammattilaiskiertueen mestaruusturnauksen historian alhaisimman kierrostuloksen 63 lyöntiä (7 alle par-tuloksen). Loistokierros petasi eteläkorealaiselle uran ensimmäisen arvoturnausvoiton viiden lyönnin erolla ennen maannaistaan Inbee Parkia.

– Tukeuduin vain pelikirjaani. Keskityin yhteen lyöntiin kerrallaan. En halunnut ajatella tätä yksittäisenä finaalikierroksena, vaan jatkaa hyvää tunnetta, joka minulla oli ollut läpi viikon, Kim kertasi uutistoimisto AFP:lle.

Myös voittajan kokonaistulos 266 lyöntiä (–14) oli uusi turnausennätys. Kimin 62 lyönnin haamukierros oli päätöspäivänä jo tuloillaan, mutta birdieputti viimeisellä reiällä ei enää pudonnut reikään.

Voitto oli Kimille 11. ammattilaisena. Hän oli ennen turnausta kiertueen menestynein pelaaja, joka ei ollut vielä voittanut arvoturnausta.

– En uskonut tai tiennyt, että tämä veisi näin kauan. Olen niin innoissani, että piilottelen kyyneleitä, Kim sanoi.

Castrenilta ryhdikäs debyytti

Suomen Matilda Castrenille kilpailu oli arvoturnausdebyytti. 23:nneksi sijoittuneella Castrenilla oli avaimet käsissään myös sijoitukseen 20:n parhaan joukossa, mutta kilpailun viimeisellä reiällä tullut bogi pilasi nuo haaveet.

Lyönninkin parempi tulos olisi nostanut hänet varmuudella maailmanlistalla maan ykkösnaiseksi, mutta toistaiseksi Sanna Nuutinen pitänee paikkansa suomalaisnaisten keskinäisessä mittelössä myöhemmin päivittyvällä listalla.

Castren kokosi itsensä hienosti heikosti 77 lyönnillä sujuneen kakkoskierroksen jälkeen, jota seurasi 68 lyönnin nappikierros. Päätöspäivän tulos oli 70 lyöntiä.

– Tosi tyytyväinen olen omaan peliini tällä viikolla. Vaikka toinen kierros oli vähän tahmea, olen ylpeä siitä, että pystyin nousemaan sijalle 23. Top-20 olisi ollut huikea, mutta tämä on paras sijoitukseni LPGA-kiertueella, Castren kertoi Golfpisteelle .

Sijoitus oli suomalaisten kautta aikain kolmanneksi paras naisten arvoturnauksissa. Minea Blomqvist-Kakko on yltänyt kahdesti 20:n parhaan joukkoon.