Miesten jalkapalloliigan loppusarjojen kohtalo jäi Palloliiton käsiin – ratkaisun määrä tulla torstaina

Mikäli Palloliitto ei pidennä loppusarjojen takarajaa marraskuun loppuun, liiga päättyy runkosarjan jälkeen. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Miesten jalkapalloliigan loppusarjojen kohtalossa lopullinen sana on Palloliitolla, jonka on määrä päättää asiasta torstaina illalla.

Jalkapalloliiga tiedotti keskiviikkona esittävänsä Palloliiton hallitukselle, että loppusarjojen päätöspäivän takarajaa siirretään marraskuun loppuun. Nykyinen takaraja on 22. marraskuuta.

Mikäli Palloliitto ei venytä loppusarjoja, liigakausi päättyy runkosarjaan. Jos Palloliitto näyttää vihreää valoa, loppusarjat pyritään pelaamaan.

Esityksen taustalla ovat koronakaranteeneista aiheutuneet ottelusiirrot.

– Oikeastaan lokakuu on tuonut yllätykset, joihin olemme joutuneet reagoimaan. Alkuperäinen päivämäärä olisi tehnyt ohjelman tosi tiukaksi. Viikonkin venyttämisellä otteluohjelmaan saadaan hieman happea, liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoi keskiviikkona STT:lle.

Koronapeikko jatkuvana pelkona

Runkosarjan päätöskierros on määrä pelata 4. marraskuuta. Sen jälkeen sarja jakautuisi kuuden joukkueen ylempään ja kuuden joukkueen alempaan loppusarjaan.

Vaikka loppusarjojen päätöstä venytettäisiin, otteluohjelma on niin tiivis, ettei se maalaisjärjellä ajateltuna kestä monta uutta koronakaranteenia.

Ohjelmaa hankaloittavat entisestään maajoukkueiden marraskuun vierasottelut.

Marjamaan mukaan loppusarjat pystytään viemään venytetyssä aikataulussa läpi, jos "ihmeellistä ei tapahdu".

– Vähän riippuu siitä, missä vaiheessa karanteeni tulisi. Aikataulu menee varmaan aika mahdottomaksi, jos niitä tai muita meistä riippumattomia tekijöitä tulee useita, ja joudumme siirtelemään paljon otteluita, Marjamaa myöntää.

Jos loppusarjoja ei pystytä viemään päätökseen 30. marraskuuta mennessä, lopulliseen sarjataulukkoon lasketaan pisteet pelatuista täysistä ottelukierroksista.

Sää ja sopimustilanteet lisäongelmina

Marraskuussa kenttien pitäminen pelikunnossa saattaa olla iso haaste osalle liigapaikkakunnista.

– Seura saattaa joutua lähtemään toiseen kaupunkiin pelaamaan, jos edellytyksiä ei ole omalla paikkakunnalla.

Osalla pelaajista sopimukset ovat päättymässä ennen marraskuun loppua, mikä tekee tilanteesta entistä kimurantimman.

– Vaikka niitä yritettäisiin jatkaa, osa pelaajista on tehnyt sopimuksen muualle, ja heillä alkaa 1.12. työ uudessa osoitteessa. Ja sama toisinpäin, meille on myös tulossa pelaajia, KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen sanoi keskiviikkona Ylelle .

Palloliiton on määrä päättää torstaina myös miesten Ykkösen loppukaudesta.

Ykkösen päätökseksi on ilmoitettu 31. lokakuuta, mutta ottelusiirtojen takia kausi venynee. Se tuo saman haasteen kuin pääsarjassa, sillä osalla Ykkösen pelaajista sopimukset päättyvät lokakuun lopussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut