Suomen futsalmaajoukkueen MM-unelma koki uuden koronaiskun

Suomi ei ole koskaan yltänyt futsalissa MM-turnaukseen. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Suomen miesten futsalmaajoukkueen pitkään odottamaa MM-jatkokarsintaottelua ei pelata tiistaina Vantaalla. Syynä on joukkueessa todettu koronavirustartunta, joka siirtää ratkaisuottelun hamaan tulevaisuuteen.

Suomen oli määrä kohdata tiistaina Serbia, joka voitti otteluparin avauspelin viime perjantaina kotonaan 1–0.

Palloliitto tiedotti maanantai-iltana, että Suomen joukkueen lisäksi perjantaina tositoimissa olleet serbialaispelaajat on määrätty karanteeniin.

– Serbian pelaajien karanteeni oli ratkaisevassa osassa siinä, ettei ottelua pelata. Viranomaiset katsovat, että he ovat altistuneet edellisessä Suomi-ottelussa, Palloliiton tapahtumatoiminnon päällikkö Kalle Marttinen kertoi STT:lle.

Mikäli vain Suomen miehistö olisi pantu karanteeniin, ottelu olisi luultavasti pelattu siten, että joukkue olisi joutunut etsimään tiistaille uusia pelaajia.

Uuden pelipäivän etsintä alkaa

Ottelun mahdollisesta myöhemmin pelaamisesta päättää Euroopan jalkapalloliitto Uefa. Otteluparin voittaja etenee ensi vuonna pelattavaan MM-turnaukseen.

Marttinen uskoo vakaasti, että ratkaisupeli nähdään ennemmin tai myöhemmin.

– Lähtökohta on, että ottelu pelataan. Toivottavasti voimme jo lähipäivinä sopia Uefan ja Serbian kanssa uudesta pelipäivästä. Ottelu menee vähintään joulukuulle, mutta yritetään pelata mahdollisimman nopeasti.

Korona on ollut raju isku futsalille, sillä MM-turnaus siirrettiin ensi vuoteen. MM-jatkokarsintojen oli alun perin määrä olla jo keväällä.

– Tämä on jo toinen kerta, kun peli siirretään. On se totta kai iso pettymys ja todella harmillista. Voin vain kuvitella joukkueen pettymyksen, Marttinen sanoo viitaten jatkokarsinnan kotiotteluun.

Serbian joukkue on jo Suomessa.

– Pettyneitä hekin tietysti ovat. Ovat matkustaneet tänne, ja sitten ottelua ei pelatakaan.

Suomi ei ole koskaan yltänyt futsalissa MM-turnaukseen. Serbia-ottelu olisi pelattu jo aiemmin tehdyllä päätöksellä suljettujen ovien takana koronatilanteen takia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut