Mainio oli nimensä veroinen Vermossa

Niko Haaranen / STT

Viisivuotias ruuna Mainio muistutti kyvyistään Vermon lämminveristen tulisessa lyhyen matkan pyrähdyksessä, kun Santtu Raitalan ajokki kiri vastustamattomasti voittoon.

Lähdön yllättäjien osakkeet, joihin myös Mainio kuului, nousivat heti kiihdytysvaiheessa tuntuvasti, kun suursuosikki Deangelo menetti keulapaikan. Esa Holopaisen ajama Lightningsky pyrähti piikkipaikalle vetämään joukkoa.

Lightningsky tuli vauhdikkaasti maaliin asti, mutta 4. ulkona kaukana kärjestä matkanneen Mainion kiri oli niin väkevä, että Timo Korvenheimon tallin suojatti vyöryi väkisin parhaaksi.

– Nyt oli tuttua rähinää, heppa oli hurjan hyvä, Santtu Raitala aloitti.

– Kärki sai vetää yhden 500 metriä rauhassa, mutta silti Mainio pystyi kiertämään voittoon. Mainio oli huippuhyvä tänään! hän jatkoi.

Risto Vähätalon omistaman ja kasvattaman Mainion voitto oli ruunan kauden toinen ja uran yhdeksäs.

Tammatähti-lähdön voitto laulatti

Suomenhevostammojen lähdön voittomatsi oli kahden huipputamman tiukka kaksintaistelu. Pertti Niverin valmentama Hulluduunari näytti keulapaikalla pitkään voittajalta, mutta rinnalla matkaa taittanut Vennelmon Varma sanoi viimeisen sanan ja jatkoi menestyskulkuaan voitolla.

Vennelmon Varman ykköstilasta intoutuneena tamman kultakurkku-valmentaja Tapio Kukkonen karautti voittajaseremonioissa ilmoille laulunpätkän, jossa julisti muiden muassa Vennelmon Varman upeutta.

Voittoputki venyi

V-divisioonakarsinnassa mukaan oli ilmoittautunut oikein kyvykkäitä nousevia suomenhevosnimiä. Timo Tuominen pääsi tuulettamaan täysosumaa valmentamansa Metsärinteen Rambon kanssa jälleen kerran. Viisivuotias ruuna piti pintansa keulajuoksulla, vaikka sen viides perättäinen tikku ei tullut enää ylivoimatyyliin.

Teräsmiesliigassa vahvin oli Antti Teivaisen ajama Com Tuff. Avoimessa Isokengässä tamma pesi ruunat, kun lähtö oli Willow Priden hallintaa.

Toto65-voittoon ylsi myös Liisa Pappisen treenaama Runaway Nina. Täysosumalla voitti 227,20 euroa, viidellä oikein sai 6,35 e.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut