Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Asunmaa vauhdissa MM-kenraalina toimivassa Tunturirallissa – Bottas avauspäivän jälkeen kahdeksantena

Alavutelainen Teemu Asunmaa oli iskussa Arctic Lapland -rallissa perjantaina. Puolustava Suomen mestari jätti taakseen SM-sarjan kilpakumppaninsa sekä MM-sarjaa kiertävät Hyundain Ole Christian Veibyn ja Oliver Solbergin.

– Totta kai se lämmittää, kun tuon tason kaverit jäävät taakse. Se vaan kertoo, että meillä on Suomessa äärettömän kova taso. Toki pitää muistaa, että he ovat nuoria jätkiä ja ajavat täällä vasta ensimmäistä kertaa, Asunmaa sanoi STT:lle.

Skodalla ajava Asunmaa lähtee lauantain neljälle erikoiskokeelle 4,6 sekunnin johdossa Emil Lindholmiin. Skodan kolmoisjohdon SM1-luokassa täydentää konkari Juha Salo, joka on jäänyt kärjestä runsaat 10 sekuntia.

– Oma ajoni oli kohtuuhyvää pitkän ajotauon jälkeen. Ei tässä kukaan täydelliseen voi yltääkään. Varmasti on tiukkaa kisaa luvassa.

Yleiskilpailun kärjessä on Toyotan WRC-autolla ajava Juho Hänninen, joka vetäisi heti perjantain kolmella pätkällä yli 50 sekunnin kaulan pienemmän kategorian menopelillä kaasuttelevaan Asunmaahan.

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas on jäänyt Hännisestä 1.55 minuuttia ja on kahdeksantena.

SM-rallista tuli MM-kenraali

Kauden ensimmäisen SM-rallin aattona ilmoitettiin, että Rovaniemen ympäristössä osin samoilla erikoiskokeilla ajetaan myös MM-kauden toinen kilpailu helmikuun lopussa.

Järjestelyistä vastaa kesäisen Jyväskylän MM-rallin tavoin AKK Sports, joka saa kuitenkin isosti tukea SM-rallia organisoivalta Rovaniemen Autourheilijoilta.

Kansan suussa Tunturiralli-nimellä kulkevasta SM-rallista tulikin Napapiirin autourheiluseuralle kenraaliharjoitus.

– Aika nollista lähdetään MM-rallia rakentamaan, mutta voimme onneksi käyttää paikallisen seuran ammattitaitoa sekä olemassa olevaa materiaalia hyväksi, Rovaniemen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen sanoo.

– Täällä ovat myös Rovaniemen kaupunki ja koko yhteisö vahvasti olleet tapahtuman takana ihan alusta saakka.

SM1-luokkaa johtavaa Asunmaata kiehtoo ajatus Suomen MM-talvirallista.

– Tietenkin se houkuttaa. Yhteistyökumppanit ovat suhtautuneet ajatukseen positiivisesti, joten kyllä meillä on hyvät mahdollisuudet siellä olla viivalla.