Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Valtteri Bottas kurvaili Tunturirallissa kuudenneksi ja sanoi harkitsevansa MM-rallia, Juho Hänninen ajoi yleiskilpailun voittoon

Toyotan rallitallin entinen tehdaskuski Juho Hänninen oli yleiskilpailun ykkönen lauantaina päättyneessä Arctic Lapland -rallissa eli tuttavallisemmin Tunturirallissa.

Hänninen testasi Napapiirillä Yaris WRC:tä sekä uusia Pirellin renkaita ensi kuun Rovaniemen MM-rallia varten.

– Aika paljon saatiin oppia. Uusi rengas teettää töitä auton kanssa. Nyt ollaan paljon viisaampia tulevaa MM-rallia ja ennen kaikkea sitä ennakoivaa testiä varten. Tämä helpotti paljon, Hänninen summasi.

Hännisen takana toiseksi ajoi Skodan Teemu Asunmaa, joka oli samalla SM-sarjan ykkönen. Saman kategorian autoilla ajaneista kuskeista Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg taipui loppukirin jälkeen 0,9 sekunnilla.

– Ei ollut mikään helppo kisa. Kaikenlaista pientä ohjelmaa oli, mutta ei onneksi mitään isompaa. Tämä kantaa pitkälle kauteen, kun jaossa olivat puolitoistakertaiset pisteet. Tästä tuli myös itseluottamusta omaan tekemiseen, Asunmaa summasi.

Bottaksella hyvät fiilikset

Asunmaan jälkeen toiseksi korkeimmat SM-pisteet nappasi konkari Juha Salo ennen Emil Lindholmia.

Mercedeksen F1-tähti Valtteri Bottas oli maalissa kuudes. Citroenin WRC-autolla ajaneella Bottaksella kertyi eroa Hänniseen seitsemän erikoiskokeen aikana miltei neljä minuuttia.

– Nyt on hyvät fiilikset, kun pääsimme maaliin asti. Se oli tärkein asia. Tänäänkin oli tapahtumaa ja käytiin penkassa. Ajaminen kuitenkin oli jo parempaa, Bottas hehkutti.

– Taas opittiin paljon ja saatiin lisää varmuutta nuotitukseen. Siitä se vauhti kuitenkin on aika paljon kiinni. Nautin paljon enemmän kuin viime vuonna. Pientä sähläystä oli, mutta se kuuluu asiaan, kun niin kokematon tässä lajissa olen, Bottas jatkoi.

Rallin SM-kausi jatkuu helmikuun alussa Kouvolassa. Napapiirillä ajetaan uudestaan 26.–28. helmikuuta, mutta tällä kertaa MM-pisteistä. Bottas innostui ajatuksesta "MM-Tunturista".

– Jos on kalenterissa vapaata, kyllä sitä joutuu oikeasti harkitsemaan. Sitten se on siitä kiinni, löytyykö hyvä auto ja tiimi, ettei tarvitse mitään älyttömiä summia siitä maksaa.