Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkanen äimisteli Lillardin kohtalokasta kolmosta – "Hän on mieletön pelaaja"

Chicago Bulls oli kiinni voitossa ottelun loppuhetkille saakka koripallon NBA:ssa, mutta 11,5 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä hankittu 122–117-johto vaihtui karvaaksi 122–123-kotitappioksi Portland Trail Blazersille.

Portlandin Damian Lillard kavensi kolmen pisteen heitolla 8,9 sekuntia ennen loppua ja heitti ratkaisevan kolmosen vain 0,3 sekuntia ennen täyttä aikaa.

– Hän on mieletön pelaaja, yksi ainoista liigan pelaajista, joka pystyy heittämään tuollaisen heiton tasaisesti sisään, Chicagon suomalaispeluri Lauri Markkanen kertasi ratkaisua Suomen koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Markkanen oli Chicagon tehokkain 31 pisteellä, mutta joukkue joutui taipumaan kolmanteen peräkkäiseen tappioon. Niukka tappio harmitti Chicagon valmentaja Billy Donovania.

– Meidän täytyy oppia, kuinka voimme voittaa tällaiset ottelut. Olen sanonut jo aiemmin, että häviäminen on kivuliasta tähän tapaan, miten joskus häviämme, Donovan tuumi Chicago Tribunen verkkosivuilla .

Chicago kärsi pari edellistä tappiota selvin lukemin, mutta kauden aikana joukkueelle on sattunut useita kahden tai kolmen pisteen tappioita. Sunnuntain vastaisen yön tappio sivusi kauden niukinta.

Tarttuva asenne vei voittoon

Portlandin tehomies Lillard kuritti Chicagoa kaikkiaan 44 pisteellä. Hän upotti pelitilanneheittonsa 57,7 prosentin tarkkuudella, mutta Markkasen prosentti oli vielä parempi 66,7.

Markkanen pelasi lähes 36 minuuttia ja oli joukkueensa työllistetyin pelaaja. Hän otti kuusi levypalloa ja sai pisteiden tekemiseen tulitukea erityisesti Zach LaVinelta (26) ja Coby Whitelta (20). Myös LaVine ja White huhkivat yli puoli tuntia.

Markkastakin enemmän pelannut Lillard nousi esiin, kun peli piti ratkaista, ja heitti voittokorin suomalaisen yli.

– "Dame" antaa panoksensa eikä koskaan luovuta. Ei ole väliä, kuinka paljon olemme tappiolla. Hän uskoo aina, että meillä on mahdollisuus voittaa, ja tuo asenne sekä luottamus ovat tarttuvia, Portlandin valmentaja Terry Stotts kehui ESPN:n verkkosivuilla .