Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärpät kuittasi tilastokummajaisen ja kipusi Sportin yläpuolelle

Vaasan Sport ja Oulun Kärpät pelasivat tavoilleen uskollisesti mielenkiintoisen, vauhdikkaan ja jännittävän jääkiekkoliigan ottelun. Vaikka Sport oli kolmannessa erässä selvästi parempi, Kärppien johto piti ja vaasalaiset kärsivät kotitappion tuloksella 0–2 (0–1, 0–0, 0–1).

Kärpät oli ajautunut erikoiseen tilanteeseen, sillä se oli Liigan puolessavälissä sarjataulukossa Sportin alapuolella. Näin ei ollut käynyt koskaan aikaisemmin joukkueiden liigahistorian aikana. Asia kuitenkin korjaantui perjantaina, ja Kärpät on taas Sportin edellä yhdeksäntenä.

Joskus maali on erityisen mieluinen tekijälleen. Perjantaina Kärppien avausmaali merkittiin Joona Huttulalle, jolla oli takanaan peräti 75 ottelua ilman osumaa. Edellinen onnistuminen maalinteossa tapahtui helmikuussa 2018 Jukureita vastaan.

Kärpissä oli toinenkin pelaaja, joka odotti edes yhtä tehopistettä saamatta sitä. Juhamatti Aaltosella on runkosarjan tehopisteitä 299 (132+167), joten yhtä puuttuu tasalukemasta.

Myös Kärppien toisessa maalissa oli tunnetta mukana. Jari Sailio teki hallitusti tyhjään Sportin maaliin kauden avausosumansa.