Jääskä ja Tuohimaa HIFK:n sankarit HPK-ottelussa

HIFK:n Johan Motin ja HPK:n Juuso Ikonen jääkiekon Liigan ottelussa. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

HIFK:n kahden ottelun mittainen tappiokulku jääkiekon Liigassa päättyi, kun se löi sarjajumbo HPK 1–0. Kotijoukkueen sankarit olivat kauden viidennen maalinsa tehnyt hyökkääjä Juha Jääskä ja parit pelastustorjunnat tehnyt Frans Tuohimaa.

– Monia pelejä pelattu hyvin ja ei ole saatu tulosta. Nyt pelattiin ehkä vähän heikommin ja saatiin kolme pistettä, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen vertaili.

HIFK:n toissa ottelussa Raumalla alkaneen ja reilut 147 minuuttia kestäneen viimeistelyn rutikuivan kauden päätti Jääskä.

– Jostain syystä keskeltä aukesi tilaa. Niiden kassari (Eetu Laurikainen) otti vähän Mikko Kousan kanssa vähän yhteen – pääsin laittamaan ihan tyhjiin, Jääskä kuvasi.

– Oli paljon maalipaikkoja, ei saatu sisään, Jääskä jatkoi.

Kerhon kapteenin Markus Nenosen juhlaottelu, 400. runkosarjapeli, sujui vierailta tehottomasti – HPK jätettiin kolmannen kerran kuluvalla kaudella maalitta. Osumistaan HPK on viimeistellyt peräti 37 prosenttia eli 26 ylivoimalla. Nyt se ei pystynyt hyödyntämään ainuttakaan vastustajan jäähystä, tosin kerran Petri Kontiolan ja Jere Innalan yhdistelmä oli lähellä erikoistilannemaalia.

---

Korjattu klo 20.27: HIFK:n maaliton jakso kesti reilut 147 minuuttia, ei 157.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut