Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Rauman Äijänsuolla oli erikoistilanteiden ilta – "Pelaamaan alettiin, kun oli pakko pelata"

Neljä ylivoimamaalia, yksi alivoimamaali ja ratkaisu rankkarilla – ei ole väärin sanoa, että Liigassa Rauman Lukko ja Vaasan Sport viettivät Lukon kotihallissa erikoistilanteiden iltaa. Lukolle 5–4 päättyneen ottelun ratkaisun niittasi Lukon pisteahne ruotsalaispuolustaja Robin Press voittomaalikilpailussa.

– Ensimmäinen erä meni kuin haaleassa vedessä. Ehkä avausmaali tuli liian aikaisin, sillä emme päässeet sen jälkeen ollenkaan peliin mukaan. Tunne puuttui, mutta toisessa erässä se löytyi. Lopussa olimme sitten onnekkaampia, Lukon koronan kourissa kärvistelevää päävalmentaja Pekka Virtaa tuuraava Erik Hämäläinen tiivisti.

– Alut ovat olleet meille jostain syystä viime aikoina vaikeita, vaikka olemme pyrkineet pitämään arjen Pekan poissaolosta huolimatta normaalina. Pelaamaan alettiin nytkin vasta, kun oli pakko pelata, ihmetteli Hämäläinen.

Lukon Pavol Skalicky teki ottelun avausmaalin jo ajassa 1.22, mutta Sport siirtyi sen jälkeen jo 3–1-johtoon Sebastian Stålbergin, Janne Keräsen ja Jesse Paukun osumilla. Lukko pääsi Pressin ja Thomas Gregoiren ylivoimamaaleilla uudelleen peliin mukaan vaasalaisten jäähyillessä ja päätöserään lähdettiin numeroissa 3–3.

Eetu Koivistoisen ajassa 50.40 syntynyttä alivoimaosumaa ennakoitiin jo pelin ratkaisuksi, mutta Sportin ex-lukko Janne Keränen oli asiasta toista mieltä. Keränen teki 4–4-tasoituksen, ja edessä oli jatkoaika.

Sarjajohtaja Lukko tarvitsi jatkoajan jälkeisessä voittolaukauskilpailussa vain yhden laukaisijan, kun ensimmäisenä Sportin tuoretta maalivahtia Niko Hovista vastaan päässyt Press iski kiekon tolpan juuresta sisään. Kun kaikki kolme Sportin yrittäjää epäonnistuivat, ei Lukko edes tarvinnut kolmatta laukojaa jäälle.