Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harvinaisia vieraita Vaasassa – Sport kukisti HIFK:n voittolaukauskilpailussa

Vaasan Sport kohtasi keskiviikkona miesten jääkiekkoliigassa Helsingin IFK:n ensimmäisen kerran tällä kaudella. HIFK on siinä mielessä harvinainen vieras Vaasassa, että vuonna 2020 HIFK ei käynyt Vaasassa kertaakaan. Kauden ensimmäinen kohtaaminen meni Sportille voittolaukauskisan jälkeen 3–2 (1–0, 1–0, 0–2, 0–0, 1–0).

Sport otti ensimmäisen viiden minuutin aikana kolme jäähyä, mutta HIFK ei saanut kiekkoa maaliin ylivoimalla. Muutenkin Sportin puolustuksen ohittaminen näytti olevan HIFK:lle tuskaista.

– Ehkä alku oli meille liian helppo, kun saimme ne ylivoimat, ja siksi ensimmäinen erä meni kruisailuksi, totesi HIFK:n parhaimmistoon lukeutuva Joonas Lyytinen.

Lyytinen oli pelaavan kokoonpanon paras maalintekijä, vaikka on puolustaja. Nyt hänkään ei maaleja tehnyt.

– Monet laukaukset menivät ohi, itsellänikin. Onneksi saimme kolmannessa erässä sellaisen ilmeen, jolla saimme edes sen pisteen, kiitteli Lyytinen.

HIFK:n tulevien päivien ohjelma on melko inhimillinen, sillä seuraavista seitsemästä ottelusta vain kaksi on vieraskentällä. Matkat Lappeenrantaan ja Hämeenlinnaan ovat kohtuulliset.

– Jos katsoo matkustelun vinkkelistä, niin ookoo. Mutta myös kotipelien väli on tärkeää optimoida, niin että lepoa on tarpeeksi, kertoi HIFK:n joukkueenjohtaja Jan Lundell, mutta kiisti, että ohjelma olisi helppo.