Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kasper Puution onnistuminen johdatti Kärpät kotivoittoon Sportista – ”Nuorena pelaajana haluaa vastuuta lisää ja lisää”

Jääkiekkokauden edetessä Kärpät on löytänyt lisää ratkaisuvoimaa kärkiketjujen takaa. Tiistain 3–0-kotivoitossa Sportia vastaan esiin nousi Tino Metsävainion johtama kolmoskentällinen ja 18-vuotias puolustaja Kasper Puutio.

Florida Panthersin varaama Puutio iski illan liigaottelun avausmaalin Metsävainion komeasta poikittaissyötöstä. Maali oli Puutiolle uran toinen ja ensimmäinen koti-Raksilassa.

– Tämä oli meiltä pitkästä aikaa ehjin kotipeli. Lähiaikoina olemme olleet paljon reissussa, ja usein vähän unessa ensimmäisessä kotipelissä, Puutio sanoi.

Viime kaudella Puutio pelasi Pohjois-Amerikassa WHL-juniorisarjassa, mutta paluu kotikonnuille on tuonut ensimmäiset liigapelit ja mukavasti vastuuta kasvattajaseuran paidassa.

Vuodenvaihteessa hän pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa, josta tuomisina oli pronssimitalit.

– Tosi iloinen ja kiitollinen olen Kärpille, että olen saanut edustusjoukkueen paidan ylleni. Nuorena pelaajana sitä kuitenkin haluaa vastuuta lisää ja lisää.

Vaasan Sportia vastaan Puution peliajaksi merkittiin 11 minuuttia ja 40 sekuntia.

Puution syntymäpaikaksi on merkitty Vaasa, mutta perhe muutti Ouluun hänen ollessaan aivan pieni.