Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

TPS oli liian kova Sportille – "Keräilyharvinaisuus" uuvutti peliruuhkassa olevan kotijoukkueen

Vaasan Sport ei voinut mitään Turun Palloseuralle perjantain liigaottelussa. Sportilla oli edellisenä päivänä peli, mutta 4–0-vierasvoiton ottanut TPS oli saanut levätä kokonaista kaksi päivää.

Lopputulos oli tilanteisiin nähden oikeutettu.

Sport pelasi keskimmäisen ottelun Liigassa ainutlaatuisessa putkessa, jossa Sport pelaa kolme peliä peräkkäisinä päivinä. Sportin päävalmentaja Risto Dufva puhui ”keräilyharvinaisuudesta”, ja sitä se onkin. Muut liigajoukkueet eivät ole samaan kurimukseen joutuneet.

Mutta kumpi on raskaampaa, neljä ottelua viidessä päivässä vai kolme peräkkäin. TPS on pelannut kaksi kertaa neljä ottelua viidessä päivässä.

– Sitä on vaikea sanoa, mutta jos joukkueessa on hyvä meininki, niin sitä pelaa vaikka kuinka paljon, kertoi kolme maalia syöttänyt Juuso Pärssinen.

Koska pelaajien rasitus on kova, pitää pelaajia myös kierrättää. Sportin joukkueeseen olivat palanneet pitkän Mestis-komennuksen jälkeen Niko Kuiri ja Eemeli Ylitalo. Ylitalo pelasi loka- ja marraskuussa muutaman Liigaottelun, mutta Kuiri pääsi vasta ensimmäiseen Liigapeliinsä tällä kaudella.

Perjantain peli oli hyvätasoinen ja monella tavalla mieleenpainuva. TPS:n avausmaali osoitti, että hyökkäysalueen aloituksen voitto saattaa tuoda muassaan maalin. TPS osoitti myös taistelun ja maltin merkityksen lopputuloksessa.