Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Pärmäkosken kolmen kullan tavoite kariutui suksiongelmaan – Roponen voitti henkisen taistelun ja 30 kilometrin Suomen mestaruuden

Krista Pärmäkoski hiihti kaksi kultamitalia Ristijärven SM-kilpailuissa, mutta kolmas jäi ottamatta sunnuntain päätösmatkalla vapaan 30 kilometrillä. Pärmäkoski hävisi voittaja Riitta-Liisa Roposelle 54,1 sekuntia ja jäi myös Anne Kyllösen taakse.

– Eilisen (lauantain) viesti ei painanut eli oli kalusto-ongelmia. Viisi–kuusi kilometriä sukset toimivat tosi hyvin, mutta sen jälkeen oli nihkeää. Sain Johannan (Matintalo) kiinni, mutta hän lähti karkuun laskussa. Luotin, että sukset alkavat toimia, mutta erot kasvoivat liian suuriksi ja sitten taistelin pronssista, Pärmäkoski kertasi.

Pronssin Pärmäkoski myös otti, kun hän taivutti lopulta Pöytyän Urheilijoiden Matintalon neljänneksi ja Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräisen viidenneksi.

– Kun suksi ei luista, joutuu pusertamaan enemmän. Ei ollut helppo 30 kilometriä, Pärmäkoski sanoi.

Perjantaina Pärmäkoski valloitti odotetusti kymmenen kilometrin perinteisen Suomen mestaruuden ja nosti lauantaina Ikaalisten Urheilijat seitsemänneltä sijalta viestivoittoon.

– Eilinen oli viikonlopun tärkein päivä, ja onnistuminen siinä lämmittää mieltä, Pärmäkoski viittasi viestiin.

Roponen jätti Mäkäräisen jälkeen

Visa Ski Team Kemiä edustava Roponen hiihti erinomaisesti kauden tärkeimmissä paikoissa. Hän voitti jo helmikuussa Pyhäjärvellä kymmenen kilometrin vapaan SM-kultaa, oli matkan kymmenes Oberstdorfin MM-kilpailuissa ja hiihti hienosti MM-viestin kolmososuuden. Sunnuntain kolmellakympillä hän tuplasi kauden SM-kultamitaliensa määrän.

– Tämä on henkistäkin taistelua ja itsensä kovilla pitämistä, kun ei ollut yleisöä ja kannustusta. Siellä piti hiihdellä itsekseen, Roponen tuumi.

Roposen mukaan hänelle oli tärkeää saada kiinni Mäkäräinen.

Synnyinpaikkakunnallaan hiihtänyt Mäkäräinen jäi kärjestä lopulta lähes kaksi minuuttia, mutta kolmannesta sijasta alle minuutin.

– Yritin lähteä rennosti ensimmäisen kierroksen, ja sitten Ritu tuli kaveriksi. Toisen kierroksen alussa hiihdimme Ritun kanssa ja tuntui, että onkohan tämä ihan itsemurhaa. Tuntui, että vauhti on liian kovaa. Kovaa mentiin. Selvisin kunnialla, mutta minulla oli huonompi suksi eikä ollut jakoa pysyä perässä. Sitten suksi rupesi imemään, ja eroa tuli helpoilla osuuksilla, Mäkäräinen koki päivän kilpailun.

Kyllösen veto pysyi päällä

Pyhäjärvellä Mäkäräinen oli kympin kisan toinen, mutta ei ollut pettynyt Ristijärven 30 kilometrin viidenteen sijaan.

– Siihen nähden mitä olen tehnyt, ihan hyvä kisa, vuosi sitten ampumahiihtouransa lopettanut Mäkäräinen sanoi.

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen oli tyytyväinen, että jaksoi puristaa kisan läpi hyvällä suoritustasolla.

– Aika kiva oli hiihtää ja maistui mukavalle kilvanhiihdolle. Nyt pystyin pitämään itseäni ahtaalla, ja veto pysyi päällä. Pystyin kiristämäänkin vauhtia. Kauden aikana veto on loppunut 5–6 kilometrin kohdalla.

– Tätä ennen vaparin kolmenkympin pronssi taitaa olla paras SM-kilpailuista, joten siinä mielessä tuli tehtyä oma ennätys, hopeamitalisti kertasi urakokemuksiaan SM-tason 30 kilometrin kilpailuista.