Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Noora Kivikko ylsi SM-hiihdoissa kahdenkympin sakkiin – Hennariikka Rahkola oli tärkeä lenkki viestijoukkueessa

Iivo Niskanen nappasi kolme mestaruutta. Krista Pärmäkosken kolmas kulta kariutui suksiongelmaan.

Krista Pärmäkoski hiihti kaksi kultamitalia Ristijärven SM-kilpailuissa, mutta kolmas jäi ottamatta sunnuntain päätösmatkalla vapaan 30 kilometrillä. Pärmäkoski hävisi voittaja Riitta-Liisa Roposelle 54,1 sekuntia ja jäi myös Anne Kyllösen taakse.

– Eilisen (lauantain) viesti ei painanut eli oli kalusto-ongelmia. Viisi–kuusi kilometriä sukset toimivat tosi hyvin, mutta sen jälkeen oli nihkeää. Sain Johannan ( Matintalo) kiinni, mutta hän lähti karkuun laskussa. Luotin, että sukset alkavat toimia, mutta erot kasvoivat liian suuriksi ja sitten taistelin pronssista, Pärmäkoski kertasi.

Pronssin Pärmäkoski myös otti, kun hän taivutti lopulta Pöytyän Urheilijoiden Matintalon neljänneksi ja Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräisen viidenneksi.

Perjantaina Pärmäkoski valloitti odotetusti kymmenen kilometrin perinteisen Suomen mestaruuden ja nosti lauantaina Ikaalisten Urheilijat seitsemänneltä sijalta viestivoittoon.

– Eilinen oli viikonlopun tärkein päivä, ja onnistuminen siinä lämmittää mieltä, Pärmäkoski viittasi viestiin.

Visa Ski Team Kemiä edustava Roponen hiihti erinomaisesti kauden tärkeimmissä paikoissa. Hän voitti jo helmikuussa Pyhäjärvellä kymmenen kilometrin vapaan SM-kultaa. Sunnuntain kolmellakympillä hän tuplasi kauden SM-kultamitaliensa määrän.

– Tämä on henkistäkin taistelua ja itsensä kovilla pitämistä, kun ei ollut yleisöä ja kannustusta. Siellä piti hiihdellä itsekseen, Roponen tuumi.

Lahden Hiihtoseuraa edustava hausjärveläistaustainen Noora Kivikko mahtui kahdenkympin saakkiin oltuaan 19:s.

Hyvinkään kasvatti Hennariikka Rahkola jäi kärjestä yli 12 minuuttia hiihtäen sijalle 30. Lauantain viestissä Rahkola hiihti Vantaan Hiihtoseuran ykkösjoukkueessa yhdessä Jasmi Joensuun ja Marjaana Pitkäsen kanssa. Maalissa kolmikko oli kuudes.

Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen saavutti Ristijärven SM-kisoissa kolme mestaruutta. Niskanen hiihti ylivoimaiseen voittoon 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Ilmajoen Kisailijoiden Kari Varis sijoittui kilpailussa toiseksi. Jämin Jänteen Ristomatti Hakola oli kolmas. Varis jäi Niskasesta 5 minuuttia 40 sekuntia. Hakolan ero voittajaan oli 7 minuuttia 14 sekuntia.

Hyvinkään Hiihtäjien kasvateista Waltteri Vinkanharju oli 50 kilometrin kisassa 29:s ja Iiro-Mikko Harju 57:s. Maaliin tuli 121 hiihtäjää.