HPK jatkaa taisteluaan pudotuspelipaikasta – Kontiolalle 50 pistettä täyteen

Matti Ahola / STT

Hämeenlinnan Pallokerho ei ole luovuttanut taisteluaan jääkiekkoliigan pudotuspelipaikasta, vaikka kaikki ei enää olekaan joukkueen omissa käsissä. Torstaina Oulussa joukkue haki Kärpistä vakuuttavan 3–1-vierasvoiton.

Voitostaan huolimatta HPK tarvitsee edelleen apuja muilta joukkueilta. Kymmenentenä olevalla Sportilla on jäljellä neljä peliä, ja viisi pistettä noista peleistä riittää varmistamaan sen, että vaasalaiset pysyvät HPK:n yläpuolella sarjataulukossa.

Runkosarjan sijoitukset ratkeavat pistekeskiarvojen perusteella.

– Spekulointi ei ole koskaan ollut minun juttuni. Sarjataulukkoa on oikeastaan turha miettiä, koska voimme vaikuttaa vain omiin peleihimme ja jäljellä oleviin kolmeen kotiotteluun, HPK:n Petri Kontiola sanoi.

Pistepörssiä johtavan Kontiolan mukaan joukkueella olisi hyvät eväät pudotuspeleihin, jos vain paikka sinne irtoaisi.

– Olemme voittaneet kuumia joukkueita. Peli ei ole ollut aina kaunista, mutta se on riittänyt. Olemme oppineet voittamaan.

Kontiola iski Kärppiä vastaan maalin ja syöttöpisteen, ja hän on vankasti kiinni pistepörssin voitossa tehtyään 52 pelissä tehot 13+37=50.

– Pistepörssin voitto saattaa tuntua hienolta joskus myöhemmin, mutta nyt ajatukset ovat ihan täysin joukkueessa. Jos voittaisin pistepörssin, mutta emme pääsisi pleijareihin, niin homma jäisi ihan puolitiehen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut